Vanhaa ei kannata heittää roskiin. 40 vuotta vanhan kakkuvuoan ihmepuhdistuminen.

Ihan alkuun pitää sanoa, että en suosittele seuraavaa puhdistusmenetelmää virallisena menetelmänä, mutta pakko on kirjoittaa ja näyttää kännykkäkameralla otetut kuvat.

Ystävälläni on noin 40 vuotta vanha irtopohjakakkuvuoka, jota hän ei henno heittää pois, koska vuoassa on monta erilaista pohjaa. Vuoalla on myös tunnearvoa, sillä se on ollut aina hänen kodissaan. Vuoka oli lähes musta paikoitelle, päävärinä pinttyneen ruskea. Alkuperäinen väri oli hopea, materiaalina ehkä tinattu pelti.

Suurin ongelma oli, että vuoan lukko oli jumittunut kiinni, ilmeisesti rasvaliasta. Vuokaa ei siis saanut auki eikä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sain tekstiviestin, jossa hän kertoi; no nyt se samperin vuoka on saatu puhtaaksi!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ollut uskoa silmiäni, kun näin kuvat. Harmi, että hän ei ollut ottanut kuvia ennen pudistusta. Nämä kuvat irtopohjista ovat suhteellisen siistit ennen puhdistustakin, mutta rengas ja eniten käytetty tasapohja olivat kuulemma olleet ihan hirveässä kunnossa.

Taika-aine oli uuninpuhdistusaine, joka sai vaikuttaa spreijattuna neljä tuntia. Sen jälkeen hinkkaus patapatalla ja saman käsittelyn toistaminen kolme kertaa. Tätä voisi kai kutsua työvoitoksi. Yhteensä siis 12 tunnin vaikutus uuninpuhdistusaineella, mutta kovaa hinkkausta ei kuulemma tarvittu. Lukon puhdistus oli vaikein ja suuritöisin vaihe.

Nyt vuoka on taas täysin käyttökelpoinen. Ja uskomattoman kiiltävä ja puhdas. Minusta tämä oli ilouutinen tällaisena kertäkäyttökulttuurin aikana.

Kestävätköhän nykyiset vuoat 40 vuotta? Tuskin. Ne kestävät kuitenkin pitkään, jos niitä jaksaa hoitaa ja puhdistaa heti käytön jälkeen, jolloin lika ei pääse pinttymään ja palamaan kiinni vuokaan seuraavalla käyttökerralla.

Miten sinä pidät vuokasi puhtaana ja miten puhdistat sen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla