Kävin vihdoin viimein tutustumassa Hietalahden kauppahalliin, jonne Wanha Kauppahalli muutti Helsingin keskustasta remontin alta. Ihan mahtava paikka.

Aloitin kierrokseni nauttimalla lounaaksi maa-artisokkakeittoa Soppakeittiössä. Iso kulhollinen samettisen pehmeää ja maukasta keittoa maksoi 8 euroa. Annokseen kuului myös leipää ja yrttiöljyä. Jatkoin matkaani Putilinin vihannesosastolle, josta ostin erilaisia salaatteja kuvauksiin. Valikoima oli runsas ja tuore.
Käytävän toiselta puolelta ostin tuoretta leipää Hongiston leipämyymälästä. Pelkästään se, että leivät ja pullat oli laitettu kauniisti esille, tuotti valtavaa iloa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Katkarapuherkkuihin erikoistunut ravintola Räkan hallin keskellä houkutteli astumaan peremmälle kodikkuudellaan. Annokset olivat isoja ja kauniita, mutta vatsa ei vetänyt enää mitään ison keiton jälkeen. Silmät kuitenkin ahmivat annoksia. Ehkä ensi kerralla istahdan Räkaniin herkuttelemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Marja Nätin kalaliike on yksi suosikeistani. Heidän kylmäsavulohensa saa hakea vertaistaan. Lohi on juuri oikeanrasvaista ja kosteaa. Sitä on savustettu 48 tuntia vanhanajan kiviuunissa. Myyntitiskissä on päivittäin noin 75 erilaista kalaherkkua. Lisäksi liikkeellä on trendikäs kalaravintola. Sieltä saa joka päivä mm. itsepaistettuja blinejä. Mätivalikoima on kaiken kattava. Kalaravintolassa on päivittäin 6–10 erilaista kalaherkkua tarjolla.

Roslundin lihakaupalla on myös oma ravintola. Pihvejä paistetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Pääsiäiseksi aion hakea sieltä karitsan paahtopaisteja, jotka maistuvat yleensä niillekin, jotka eivät erityisemmin pidä lampaan mausta.
Tuula Paalasen juustokaupasta löytyy herkkuja ympäri Eurooppaa, uusimpana portugalilaisia juustoja.
Pääsiäiseksi hallista saa venäläistä rahkaa, mikä poikkeaa paljon suomalaisesta. Nämä kaksi rahkaa ovat kuin yö ja päivä. Venäläinen rahka eli tvorogin on kuivaa ja melko rakeista, hapanta ja rasvaista rahkaa. Sitä ei tarvitse valuttaa. Leivonnaisissa tämän rahkan sekaan voi lisätä hieman enemmän nestettä. Suomalainen rahka on vähemmän hapanta, kosteampaa ja pehmeämpää. Sitä kannattaa valuttaa tiheäsilmäisessä tai harsolla peitetyssä siivilässä jääkaapissa muutama tunti. Venäläistä rahkaa saa myös virolaisista ja venäläisistä ruokakaupoista sekä tietenkin Viron tuliaisina. Ehkä ostan sitä maistiaisiksi Tallinnasta, missä aion käväistä pääsiäislauantaina.
Puoteja on paljon. Ja mikä parasta, myyjillä on aikaa neuvoa ruuanvalmistuksessa ja raaka-aineiden käsittelyssä. Tumpelokin saa kelpo vinkit kotikeittiöön. Joka päivä en raaskisi asioida hallissa, mutta juhlapyhiksi ja viikonlopuiksi haen sieltä mielelläni tuoreita herkkuja. Kun matkustelen, Suomessa tai maailmalla, käyn aina paikallisissa kauppahalleissa. Ne ovat aarreaitta paikalliseen ruokakulttuuriin. Henkilökohtainen palvelu ilahduttaa joka kerta.
Maukasta pääsiäistä kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla