Näillä ohjeilla valmistelet kesäjuhlat ilman stressiä.

1. Aloita juhlien suunnittelu ajoissa. Tee listoja ja aikataulu. Kirjaa ylös, kuinka monta vierasta tulee, mitä tarjotaan ja milloin ruuat valmistetaan. Kirjoita tehtävälistaan kaikki mieleesi tuleva: minne vieraiden päällysvaatteet, paljonko maljakoita tarvitaan, ovatko pöytäliinat kunnossa?

2. Tee hankintoja hiljalleen. Esimerkiksi kahvit, juomat, sokerit ja keksit voit ostaa vaikka kuukausi etukäteen. Kakkupohjat ja pullat voi leipoa pakastimeen.

3. Suunnittele tarjoilu, jonka voi lähes kokonaan valmistaa edellisenä päivänä tai aiemmin. Jos mahdollista, aseta ruuat tarjoiluvadeille jo edellisenä päivänä. Jätä juhlapäiväksi vain koristelu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Mieti kylmäsäilytystä ajoissa. Retkeilytarvikekaupoista saatava kylmägeelimatto toimii hyvin tarjoiluvatien alustana. Kylmägeeliä on myös viinipullojen viilentämiseen tarkoitetuissa jäähdyttimissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Jos laitat ruuat tarjoiluvadeille juuri ennen vieraiden saapumista, pidä as-tioita vähän aikaa pakkasessa ja lado tarjottavat kylmille vadeille ja kulhoihin. Näin
lihat ja kalat säilyvät pidempään viileinä.

6. Älä arastele palkata apua. Päteviä apulaisia voit löytää esimerkiksi alan oppilaitoksista.

7. Jos palkkaat itsellesi tuntemattoman apulaisen, tapaa hänet ennen juhlia. Näin saat kuvan, mitä hän osaa. Avuton apulainen vain lisää stressiä.

8. Värvää joku keittiöön täyttämään tarjoiluastioita ja keittämään kahvia. Juhlissa isäntäväen paikka ei ole keittiössä.

9. Hanki pakastimeen hätävaraa, ettei ruoka lopu kokonaan. Esimerkiksi pienet cocktailpiirakat sulavat nopeasti.

10. Jos jokin menee pieleen, älä tee siitä numeroa. Silloin vieraatkaan eivät sitä huomaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla