Janssoninkiusauksella on monta tarinaa, mutta yksi selkeä ohje. Kun opettelet sen nyt, voit tarjota kiusausta niin yöruokana, pääruokana kuin lisukkeena.

4–6 annosta

1 kg kiinteitä perunoita

2 rasiaa (à 100 g) anjovisfileetä ja 1 fileerasian liemi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 keltasipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4–5 dl kermaa

Lisäksi

voita tai margariinia vuoan voiteluun ja nokareiksi pinnalle

Kuori, suikaloi ja huuhtele perunat, painele kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja silppua sipulit.

Laita puolet perunasuikaleista laidallisen, voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä perunoiden päälle omiksi kerroksikseen silputtu sipuli ja anjovisfileet.

Lisää päällimmäiseksi loput perunasuikaleet.

Yhdistä anjovisliemi ja kerma ja valuta liemi perunoiden päälle niin, että ne juuri peittyvät.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. Jos käytät kiertoilmauunia, lämmöksi riittää jo 175 astetta.

Lisää kermaa tarvittaessa paistamisen aikana. Jatka kuitenkin paistamista niin kauan, että perunat ovat kypsiä ja kiusauksen pinta on rapea ja ruskettunut. Kiusaus on valmis, kun kerma on muuttunut kastikemaiseksi.

Vinkki! Ruokaan ei kannata lisätä suolaa ennen kuin maistat valmista ateriaa, sillä anjovis ja liemi ovat jo suolaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla