
Hilloaminen on sekä mukavaa että muodikasta. Näillä ohjeilla varmistat, että vaivalla tekemäsi hillo säilyy hyvänä ja ilahduttaa vielä syksyn pimeilläkin.
- Käytä säilöntään vain puhtaita, ehjiä ja homeettomia marjoja ja hedelmiä.
- Pese ja desinfioi purkit ja kannet huolellisesti, koska vain puhtaissa purkeissa hillo säilyy. Kylmässä säilytetyt, hyvin umpioituneet hillot säilyvät jopa vuosia.
- Puhdista lasipurkit. Pese astianpesuaineella tai astianpesukoneessa tai kuumenna 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Voit myös laittaa vedessä liotetut ja tiskatut lasipurkit isoon kattilaan kiehumaan. Nosta purkit kuivumaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle ylösalaisin.
- Muista myös kansien ja tiivisteiden puhdistaminen. Keitä niitä kattilassa veden peitossa viitisen minuuttia.
- Purkita hillot ja mehut kuumina lämpimiin pulloihin tai purkkeihin. Anna suljettujen purkkien jäähtyä huoneenlämmössä.
- Täytä purkit piripintaan, jottei niihin jää ilmaa. Happi on säilykkeen pahin vihollinen, sillä se edistää homehtumista.
- Umpioi purkit, jos haluat varmistaa hillon säilyvyyden. Kuumenna täytetyt ja kannella suljetut tölkit hitaasti vesihauteessa. Veden optimilämpötila on 80-100 astetta. Umpioituminen vie puolesta tunnista tuntiin tölkin koosta riippuen. Kun tölkki kuumennuksen jälkeen jäähtyy, sisälle syntyvä alipaine sulkee tölkin ilmatiiviiksi.
- Säilytä hilloja jääkaapissa tai pimeässä kylmäkellarissa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa