
Uunilohi on yksi rakastetuimmista kotiruuista. Kolmella niksillä vältät kalan ylikypsentämisen ja saat tutusta ruokalajista entistäkin mehukkaamman.
1. Kypsennä miedolla lämmöllä
Säädä uuni 150 asteeseen. Matalassa lämmössä kala muhii kypsäksi lempeästi. Jos haluat pinnan ruskistuvan, käytä 200 asteen lämpöä ja lyhennä kypsennysaikaa.
2. Odota hetki
Käytä pehmeän makuista merisuolaa ja anna sen imeytyä kalan pintaan 10 minuuttia ennen kypsentämistä.
3. Anna punertaa
Valmiin lohen täydellinen sisälämpötila on 42–50 astetta. Digitaalinen paistolämpömittari helpottaa arviointia. 42-asteinen kala punertaa sisältä reilusti. 50-asteinen on kypsää, mutta mehevää. Yli 60-asteisesta kalasta tulee ylikypsää ja kuivaa.
Tee perinteinen uunilohi tällä reseptillä – löydät ohjeesta myös kolme ihanaa maustamisvinkkiä!