Kuivakakun kannikka, mikä ihana tekosyy!
Kuivakakun kannikka, mikä ihana tekosyy!

Pyöritä syömättä selvinneestä joulukakusta kakkutikkareita, kasta ne suklaaseen ja koristele nonparelleilla.

Kuivakakut kestävät hyvin säilytystä ja monessa tapauksessa kakun maku vain paranee maustuessaan.

Jossain vaiheessa kakku ei vain enää maistu. Silloin on oikea hetki muuttaa kakun muotoa, murustaa kakku kulhoon ja taikoa massasta tikkareita.

Kakkutikkarin maku vaihtelee kakun ja päällisten mukaan.

Tikun nokkaan pyöritelty kuivakakku on pieni makea suupala. Makua voi tuunata erilaisilla päällisillä.

Tikkari on kaunis myös katsella, joten saat tikkareista katseenvangitsijan juhlaan. Lasten synttäreillekin kakkutikkari kelpaa tarjottavaksi.

Tee kakkutikkarit näin:

  1. Murenna kakun jämät käsin kulhoon. Kaikki kakut käyvät: tiikeri-, taateli tai vaikkapa jouluinen hedelmäkakku.
  2. Lisää joukkoon vaniljan- tai appelsiininmakuista tuorejuustoa, hieman huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria. Sekoita aineksista käsin tasainen massa.
  3. Pyöritä massasta kakkupalloja ja laita kylmään kovettumaan pariksi tunniksi. Paina jokaiseen palloon kakkutikku.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta pallot sulaan suklaaseen.
  5. Asettele tikkarit sokerilla täytettyyn ruukkuun.
  6. Pistele tikut pystyyn syvään purkkiin, joka on täytetty esimerkiksi sokerilla, jotta tikut pysyvät pystyssä. Ripottele pintaan nonparelleja. Laita hetkeksi kylmään kovettumaan.

Vinkki! Voit pyörittää tikkarit myös valkosuklaassa ja ripotella päälle pähkinärouhetta, karpalojauhetta tai kookoshiutaleita.