Riemunkirjavalla hedelmätiskillä kannattaa rohkeasti tarttua vieraankin näköisiin hedelmiin.

1. KVITTENI
Kypsänä keltainen, raakana vihertävä kvitteni on kypsänäkin kova hedelmä, jonka hedelmäliha tummuu nopeasti. Tummumista voi estää sitruunamehulla. Kvitteni on päärynän lähisukulainen ja maultaan melko hapan. Se syödään lähes aina kypsennettynä. Hillojen lisäksi kvitteni sopii hyytelöihin ja omenien tai päärynöiden joukkoon esimerkiksi piirakoiden täytteeksi. Kvitteni sisältää runsaasti pektiiniä eli hedelmän omaa sakeuttamisainetta. Kvittenin voi syödä kuorineen tai kuorittuna.
2. SHARON, KAKI JA PERSIMONI
Hedelmän nimi vaihtelee lajikkeen ja kasvumaan mukaan. Sydäntalvella kaupoissa on israelilaista sharonia. Kypsän hedelmän liha on voimakkaan oranssi ja pehmeä, lähes läpikuultava. Mehukas hedelmä on hyytelömäinen kuin kypsä luumu. Runsas A-vitamiinin lähde sopii paahtoleipien päälle, salaatteihin, pirtelöihin, jäätelöihin, kakkujen täytteeksi ja koristeeksi, juustotarjottimelle sekä suolaisten ruokien lisukkeeksi. Sharonin voit syödä kuorineen tai kuorittuna.
3. PAPAIJA
Kypsä papaija on kuoreltaan useimmiten kellertävä, raakana hyvinkin vihreä. Hieman päärynän muotoinen hedelmä on kypsänä sisältä voimakkaan oranssi ja siinä on paljon mustia siemeniä. Hyvin hapoton hedelmä kannattaa maustaa
limetti- tai sitruunamehulla. Papaija sopii hilloihin, chutneyhin, jälkiruokiin ja salaatteihin. Kokeile kypsää papaijaa myös lohiruokien seuraan ja raakaa papaijaa raastettuna salaatteihin. Papaija sisältää runsaasti beetakaroteenia, C- ja E-vitamiineja. Syödään kuorittuna.
4. KIWANO
Oranssinkeltaisen kiwanon eli sarvimelonin hedelmäliha on voimakkaan vihreä ja hyytelömäinen. Mieto maku muistuttaa kurkkua. Sisuksen voi syödä sellaisenaan tai sokerin kanssa tai käyttää salaatteihin, booleihin, pirtelöihin ja muihin juomiin sekä koristeeksi kakkuihin. Tyhjäksi kaiverrettuun kuorenpuolikkaaseen voi valmistaa vaikka hedelmäsalaatin. Kuorta voi käyttää tarjoiluastiana myös hillolle tai jäätelölle.
5. MANGO
Runsaasti beetakaroteenia ja jonkin verran C-vitamiinia sisältävän mangon kuori on raakana vihreä, kypsänä keltainen, punainen, liila tai tummanvihreä. Mangolajikkeita on jopa 2 500. Kypsä mango on paineltaessa pehmeä mutta napakka, ja hedelmälihan väri on voimakkaan keltainen tai keltaoranssi. Makea ja mehukas mango maistuu sellaisenaan, kakkujen täytteissä, hedelmäsalaateissa, suolaisissa salaateissa, chutneyssa, smoothieissa, hyytelöissä, jäätelöissä ja koristeena. Mango syödään kuorittuna.