Raidallinen viettelys on helppo toteuttaa.
Raidallinen viettelys on helppo toteuttaa.

Syötävät lahjat keräävät sympatia- ja tyylipisteet. Mummi, kummi ja opettaja eivät voisi parempia toivoa kuin raitakaakaota, suklaalusikoita tai  puolukkasinappia.

Mietitkö vielä, mitä antaisit opettajalla tai parhaalle ystävällesi joulumuistamiseksi. Vielä ehdit tehdä nämä ihanat ruokalahjat, jotka voi syödä pois. Tarvikkeet löydät lähikaupasta.

Raitakaakao

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl pieniä vaahtokarkkeja

Paketointi

  • 2 ½ dl:n kokoinen lasipurkki tai kertakäyttöinen pursotinpussi
  • lahjapaperia
  • sakset
  • tussi
  • narua
  1. Kaada purkkiin kerroksittain ensin sokeri ja sitten kaakaojauhe. Täytä lopuksi purkki vaahtokarkeilla.
  2. Kirjoita kaakaon ohje lahjapaperin palalle. Kääri se rullalle ja kiinnitä narulla purkin kaulaan.
  3. Voit paketoida kaakaon myös kertakäyttöisiin pursotinpusseihin. Täytä pussi kerroksittain, sulje tiukalla narulla ja kiinnitä sen päälle kaksipuoleiselle teipillä koristenauha. Pussin kylkeen voit liimata kauniin nimilapun.

Rullaa mukaan nauttimisresepti

Iso mukillinen kaakaota syntyy näin:

Sulata kattilassa ruokalusikallinen voita ja lisää tilkka maitoa. Kaada sekaan kolme ruokalusikallista sokeri-kaakaoseosta ja vispaa tasaiseksi. Kaada kattilaan 2 ½ maitoa ja lämmitä. Muista vispata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaada kaakao mukiin ja ripottele päälle ruokalusikallinen vaahtokarkkeja.

Nauti villasukat jalassa.

Karkkilahjoja kannattaa tehdä aina yli tarpeen, sillä paketoidessa niitä on ihan pakko testata.

Suklaalusikat

n. 24 kpl

  • 200 g taloussuklaata
  • 200 g valkoista suklaata
  • 24 puista kertakäyttölusikkaa
  • ranskanpastilleja
  • M&M-pastilleja
  • nonparelleja
  1. Sulata suklaat erillisissä astioissa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vesihauteessa sulatusastian pitää istua tiiviisti kattilan suulle, jottei suklaan sekaan pääse vesihöyryä.
  2. Aseta lusikat leivinpaperille uunipellille niin, että varret nojaavat pellin reunaan ja lusikat ovat vaakasuorassa.
  3. Valuta sulanut suklaa lusikoihin teelusikan avulla. Anna kovettua hieman ja koristele karkeilla ja nonparelleilla.
  4. Anna jähmettyä yön yli ennen kuin pakkaat lusikat.

Käytä näin

Laita suklaalusikka kupposeen kuumaa maitoa tai kahvia. Saat lämmittävän herkkujuoman.

Puolukkasinappi saa riistaruuat maistumaan.

Puolukkasinappi

3 purkkia, 20 min

  • 200 g puolukoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sinappijauhetta
  1. Painele eli paseeraa puolukat siivilän läpi kattilaan, niin sinapista tulee sileää ja siemenetöntä. Halutessasi oikaista, voit soseuttaa puolukat sauvasekoittimella. Silloin 150 g puolukoita riittää.
  2. Sekoita puolukkasoseeseen sokeri, rypsiöljy, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna seoa liedellä kiehuvaksi. Sekoita samalla. Vispilöi joukkoon sinappijauhe.
  3. Kaada kuuma sinappi pieniin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje kannet. Jäähdytä purkit ja anna tekeytyä vähintään vuorokausi. Säilytä puolukkasinappi jääkaapissa.

Paketoi lastenruokapurkkeihin!

Lasiset lastenruokapurkit ovat sopivan kokoisia kotitekoiselle sinapille. Maalaa kannet mustalla spray-maalilla ja liimaa kauniit nimilaput paikoilleen kaksipuoleiselle teipillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla