Paloittele haukifile oikein ja saat käyttöösi kolme (lähes) ruodotonta osaa.

Ruodoton vatsaosa, anopin pala ja ohut selkäpala

Tavoitteena on saada hauesta käyttöön ruodoton vatsaosa, jonka voi paistaa sellaisenaan pannulla. Palan saa irti leikkaamalla hauesta pois y-ruodon.

Selkäosan kapea pala on periaatteessa myös ruodoton, koska siihen jäävät pienet ruodot yleensä pehmenevät kypsennettäessä. Pala sopii myös hyvin osaksi mureketaikinaa, koska sen voi hienontaa monitoimikoneen leikkurissa.

Keskipalaan jää ruotoja, mutta taitava hauenkäsittelijä osaa poistaa myös ne.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ruodot tuntuvat sormenpäällä

Ruotorivi sijaitsee haukifileen selässä. Etsi ruodot vetämällä sormenpäätä fileen pinnalla. Leikkaa ruotorivin yläpuolelle ruotoihin asti ulottuva viilto. Ruodot tuntuvat veitsen kärjessä, mutta terä ei mene niistä läpi. Parhaiten palan saa irti työntämällä veistä kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskipalasta eli niin kutsutusta anopin palasta ruodot saa irti, kun kääntää palan ympäri ja leikkaa alustaa vasten irti lihasruodoissa kiinni olevan pienen lihassuikaleen. Videolla näet, miten se tapahtuu, vaikka ruokatoimittaja ei tällä kertaa aivan onnistunut lopputuloksessa.

Vinkki – kostea talouspaperi pitää leivinlaudan paikallaan

Kalan käsittelyä helpottaa, kun leivinlauta pysyy paikallaan. Muovinen lauta ei luisu pöydällä, kun laitat sen alle kostean paperin. Videolta näet myös tämän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla