Mitä painavampi appelsiini, sitä mehukkaampi se yleensä on. Maukkaimpia ovat pienet ja keskisuuret hedelmät.
Mitä painavampi appelsiini, sitä mehukkaampi se yleensä on. Maukkaimpia ovat pienet ja keskisuuret hedelmät.

Pimein keskitalvi on herkullisten appelsiinien sesonkiaikaa. Etelän hedelmät tuovat pirteän lisän myös ruuanlaittoon.

Appelsiinit ovat nyt parhaimmillaan. Yhdestä appelsiinista saat 80 prosenttia päivän C-vitamiinitarpeesta. Lisäksi saat kaliumia, kalsiumia ja flavonoideja. 

Mehukkaan ja raikkaan appelsiinin maku on pehmeämpi kuin sitruunan, joten appelsiini sopii leivonnan lisäksi ihanasti keittoihin ja kastikkeisiin.

Kuori ja ahkeroi vitamiinia myös pakkaseen.

Säilö voimia myös talteen: appelsiinista puristettua mehua ja kuoriraastetta voi pakastaa. Säilytä appelsiinit jääkaapissa ja pese hedelmä ennen käyttöä lämpimällä vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile näitä herkullisia reseptejä, joissa on runsaasti appelsiinia:

Kukkakaali-appelsiinikeitto

Kuutioi pieni kukkakaali pikku paloiksi kantaa myöten. Kuullota ne kattilassa 2 rkl:ssa oliiviöljyä 3–4 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää 1 tl kuivattua oreganoa, appelsiininkuori ja 7 dl kasvis- tai kanalientä. Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta, lisää 1 dl kermaa ja yhden appelsiinin mehu.

Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoillessa pirskottele päälle muutama tippa tabascoa.

Appelsiinilohi

Kuori 2 appelsiinia ja kuutoi hedelmäliha isoiksi paloiksi.

Suikaloi huuhdeltu, iso purjo. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla.

Kuullota purjot nopeasti, lisää appelsiinit ja 1 tlk ranskankermaa. Kaada joukkoon 2 dl kalalientä.

Nosta 4 lohifilepalaa pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta noin 20 minuuttia.

Appelsiininen uunibroileri

Sekoita kastikkeeksi 1 dl oliiviöljyä, 3–4 valkosipulinkynttä, 2 dl appelsiinimehua, 2 rkl viinietikkaa ja muutama rosmariinin oksa hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta neljä broilerin rintafilettä uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Sekoita joukkoon 2–3 appelsiinia suikaloituna.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla