
Mausteisen kirpeän salaatin idea tulee Lähi-idän keittiöistä, vaikka se ei perinteinen jouluruoka olekaan. Ripaus kanelia antaa talvisen maun.
Punajuuri-sitrussalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä linssit.
- Kuori punajuuret ja viipaloi kiekoiksi. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi, 20–30 minuuttia.
- Perkaa granaattiomenan siemenet. Leikkaa appelsiineista ja verigreipeistä reilusti kuori pois ja viipaloi hedelmät. Rouhi pistaasinsydämet.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Kokoa salaatti vadille: pohjalle sitrusviipaleita ja punajuurta, päälle granaattiomenan siemeniä, pistaaseja ja linssejä. Koristele yrteillä ja kaada pinnalle kastike.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.