Karpaloiden sijaan voi granolassa käyttää myös kuivattuja, paloiteltuja luomuaprikooseja.
Karpaloiden sijaan voi granolassa käyttää myös kuivattuja, paloiteltuja luomuaprikooseja.

Suklaata, karpaloita ja pähkinöitä – terveystuote ja herkku samassa lusikassa.

Tammikuun terveysbuumilta on vaikea välttyä. Onneksi suklaalla ja pähkinöillä on hyvää tekeviä voimia.

Nauti päivän suositus eli kourallinen pähkinöitä granolana aamu- tai välipalalla.

Paahdettua ja rapeaa mysliä kutsutaan granolaksi.

Noudata ensimmäisellä kerralla ohjetta, seuraavalla voitkin muunnella sekoitusta makusi, ja sen mukaan, mitä kuivakaapistasi löytyy. Se on varmaa, että kaupan valmiita sekoituksia et enää kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaa-karpalogranola

10 annosta 5 min + 15 min paahtaminen

  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 3 dl ruishiutaleita
  • 1 ps (100 g) saksanpähkinöitä
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl siirappia
  • 1 ps (150 g) kuivattuja pehmeitä karpaloita
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
  1. Sekoita hiutaleet, pähkinät, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää öljy ja siirappi. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille.
  2. Paahda 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan ja kääntele aineksia välillä lastalla.
  3. Jäähdytä seos ja sekoita joukkoon karpalot ja hienoksi rouhittu suklaa.
  4. Nauti aamu- tai välipalalla jugurtin, maidon tai kasvimaidon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla