Kuivattu poblano eli ancho on rantautumassa Suomeen.

Ei anjovis vaan ancho. Trendikkäiden savugrillaajien suosikkichiliä kannattaa hankkia nyt kotiin. Kuivattu ancho-chili on melko mietoa ja makeaa, ja sitä voi ripauttaa jopa valmiin ruuan päälle.

Kokeile ancho-maustevoita grilliruuan kanssa!

Maustepurkin löydät isosta ruokakaupasta Santa Marian hyllystä.

Väisty vaihteeksi, mustikkasoppa! Nautiskelija pakkaa laturetkelle mukaan keittoa ja täytettyjä sämpylöitä, tuoretta pullaa ja tietysti kuumaa juomaa.

Miten hyvältä ruoka maistuukaan ulkona. Tee hiihtoretkelle kunnon eväät ja suksi luistaa vieläkin paremmin.

Omenajuoma ja borssikeitto pysyvät kuumina esilämmitetyissä termospulloissa. Täytä sämpylät etukäteen tai ota täytteet mukaan rasiassa. Leivo pullat muffinivuokiin ja pakkaa tiiviisti rasiaan.

Artikkeli jatkuu alapuolella
Omena-inkivääritoti
Resepti
Omena-inkivääritoti

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Siemensämpylät
Resepti
Siemensämpylät

 

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Karpalo-muffinipullat
Resepti
Karpalo-muffinipullat

 

Ruuasta tulee hyvää, jos raaka-aineet tuoksuvat hyvälle, kokki Maija Silvennoinen lupaa.

Mitä kuuluu suomalaiselle ruualle, kokki ja yrittäjä Maija Silvennoinen?

”Nyt on menossa suomalaisen ruuan paras vuosikymmen. Puhumme ruuasta ja arvostamme maaseudulla tuotettua ruokaa. Kotimaiset juurekset ja lähiruoka unohtuivat teollisuuden myötä 1970-luvulla. Ihmiset eivät jaksaneet keskittyä ruokaan, vaan aika meni kiireeseen.

Muualla Euroopassa oman maan tuotteet ovat aina olleet ruuanlaiton pohja. Nyt vihdoin meilläkin on kaupoissa lähiseudun ruokaa ja pienten tuottajien raaka-aineita, viljatuotteita, säilykkeitä ja säilöttyjä vihanneksia.”

Miten maaliskuussa ilmestyvä 24. ruokakirjasi Maijan Ruokavuodet poikkeaa edellisistä?

”Olen ehtinyt kokata 45 vuotta. Kirja on elämäkerta ja katsaus suomalaiseen ruoka- ja ravintolakulttuuriin.

Reseptit ovat perinteisiä, mutta päivitettyjä. Suosin sesonkiruokaa, koska siinä kotimaiset maut ovat parhaimmillaan. Helmikuu on mateen aikaa, ja perinteinen madekeitto saa kirjassa rinnalleen aasialaishenkisen kirkasliemisen keiton.”

Kirjassasi kokkaat rakastamiasi ruokia 1960-luvulta tähän päivään. Mitä toivot tulevilta ruokavuosilta?

”Muistetaan viili! Se on kotimaisesta maidosta tehty vastine turkkilaiselle ja kreikkalaiselle jugurtille. Suomalaisia tuotteita suosimalla turvataan maataloutemme.”