Kevyet kesäruuat valtaavat pätevän emännän mielen ja keittiön. Jälleen tehdään ruokaa kahdessa tunnissa koko viikoksi!
Pätevän emännän vihreän viikon reseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 14/2015, joka ilmestyy 9. heinäkuuta. Tässä ostoslista aineksiin, jotka tarvitset ruokia laittaaksesi sekä lista kuivamuonista, jotka kuuluvat perusvarustukseen kaapissa.
Ostoslista
4 porkkanaa
1 kyssäkaali
nippu retiisiä
2 pientä kesäkurpitsaa
2 avokadoa
2 sydänsalaattia
1 ruukku salaattia (esim. jäävuori tai frisee)
2 avomaankurkkua
2 tomaattia
2 pientä kukkakaalia (yht. 500 g)
½ l tuoreita herneitä
4 punaista paprikaa
1 l kantarelleja
½ l mansikoita
1 pss pinaattia
1 ruukku herneenversoja
1 ruukku thaibasilikaa
2 punttia korianteria
1 puntti persiljaa
1 puntti minttua
1 ruukku tuoretta lipstikkaa
2 punasipulia
1 sipulinippu
1 sitruuna
2 limeä
1 tuore chili
noin 20 g inkivääriä
yht. 2 ½ dl maustamatonta jugurttia
1 pkt (700 g) broilerin minuuttipihvejä
3–4 grillattua broilerinkoipireittä
1 pss isoja katkarapuja (180 g, esim. Eldorado)
1 tölkki linssejä
1 pkt riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1 prk sokeroimatonta maapähkinävoita
1 pss manteleita
2 dl cashewpahkinöitä
quinoaa
Näitä löytyy kaapista
oliivi- ja ruokaöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta valkosipulia
tomaattipyrettä
hunajaa
sokeria
riisiviinietikkaa
soijaa
hoi sin- kastiketta
kanelia
juustokuminaa
jauhettua inkivääriä
paprikajauhetta
kuivattua chiliä
rusinoita
kasvis/kana/lihaliemikuutioita
varrastikkuja