Jälkiruoka voi syntyä parissa minuutissa.

Olin kyläilemässä naapurissa. Illan emäntä oli taikonut pöytään ihanan kanapadan itsetehdyn musteherukkahillon kanssa. Jälkiruuaksi nautimme yksinkertaisen, raikkaan ja naisellisen tyylikkään jälkiruuan.

Tässä herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kaunis lasi, jonka reunat Elina-emäntä oli kostuttanut valkuaisella. Sen jälkeen reunat oli pyöritelty sokerissa. Lasin pohjalle pallo valmista mangosorbettia ja päälle makeaa kuohuviiniä tai  makeaa jälkiruokaviiniä. Tämän helpompaa ei jälkiruuan valmistus voi enää olla.

Muutamaa viikkoa myöhemmin sain toisessa kylässä myös jäätelöjälkkärin. Siinä oli kulhossa Aino-jäätelöä, makuna suklainen metsämarja, murennettua marenkia ja tuoreita mansikoita pilkottuna. Voi kuinka hyvältä sekin maistui.

Aina ei tarvitse värkätä koko päivää keittiössä. Joskus yksinkertainen ratkaisu on paras.