Täydellinen tomaattikastike syntyy ilman hauduttamista.
Olin viime viikonloppuna kummitytön luona viettämässä lauantaipäivää. Hän oli leiponut äitinsä kanssa ihania korvapuusteja ja suussasulavia toscapullia. Ruuaksi oli kotitekoista pizzaa, jonka kruunasi herkullinen tomaattisoosi. Olen hehkuttanut aiemmin palstallani tuota soosia, mutta annan sen nyt vielä kerran kaikille. Sitä ei tarvitse keitellä ja hauduttaa, mutta silti maku on ihan mahtava ja tosi tuore. Pizzan päälle kukin laittaa sitä, mistä pitää. Tässä meidän lauantaipizzamme.
Tomaattisoosi
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tomaattipyreetä
1 dl paseerattua tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2-3 valkosipulinkynttä
Pohja
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Päälle
salamisuikaleita
keltasipulia suikaleina
paprikaa viipaleina
buffalomozzarellaa viipaleina
basilikaa ja rucolaa
Mittaa kaikki soosiaineet tehosekoittimeen ja surauta ne soosiksi.
Sekoita pohja-aineet pehmeäksi taikinaksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
Levitä reilusti soosia päälle.
Levitä salamit, sipulit, paprika ja mozzarella päälle. Jos haluat, ripottele vähän oreganoa päälle.
Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Koristele basilikalla ja tarjoa samantien.
Mukavaa viikonloppua ja leipomisintoa!
Kiia