4–6 (á 170 g) ankanrintaa
300 g tuoretta mangoa
3–4 porkkanaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
300 g tuoretta vihreää
parsaa
4–6 minifenkolia
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2–1 dl vettä
voita
suolaa ja rouhittuacmustapippuria

Lisäksi
2 prk (á 2 dl) valmista punaviinikastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kuori ja viipaloi mango ja
kasvikset. 

2. Kiehauta punaviinikastiketta,
hunajaa ja soijakastiketta
kasaan miedolla lämmöllä
pari minuuttia, kunnes
kastike on kiiltävää. 

3. Leikkaa ankanrintojen
nahkaan veitsellä viiltoja niin,
että veitsi ei viillä lihaan asti.
Laita huoneenlämpöiset lihat
kuumalle pannulle viiltopuoli
alaspäin ja paista, kunnes
nahka on rapeaa ja rasva
sulanut. 

4. Nosta ankanrinnat uunipannuun
ja paista 180 asteessa
noin 7 minuuttia. Aseta
folion alle vetäytymään
muutamaksi minuutiksi ennen
leikkaamista. 

5. Kaada valkoviini kuumaan
kattilaan ja lisää voi sekä
tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä kasvikset nopeasti
liemessä. 

6. Asettele kasvikset, mango
ja ankanrinta lautaselle tai
tarjoiluastiaan. Tarjoa heti. 

Vinkki: Jos et saa ankanrintaa,
kokeile broilerin rintafileitä. 

Ohje Henrik Poulsen, teksti Marja Samuli, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla