Hitaasti hauduttelemalla kaalilaatikosta tulee ihanan pehmeä ja mukavan makea.

Kunnolla ruskistettu jauheliha ja rapea pinta antavat kaalilaatikolle ytyä. Näillä vinkeillä onnistut.

Ruskista reippaasti

Kunnolla ruskistunut jauheliha antaa kaalilaatikolle makua. Muista perussäännöt: ota liha jääkaapista puoli tuntia ennen ruskistusta, kuumenna pannu kunnolla ennen lihan lisäämistä ja paista liha muutamassa erässä, jotta se ei jäähdytä pannua.

Hauduta hitaasti

Kaali vaatii pitkän haudutusajan muuttuakseen pehmeäksi ja hieman makeaksi. Älä siis kiirehdi vaan anna laatikon muhia matalassa lämpötilassa mieluusti usean tunnin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rapeuta pinta

Pinnoita kaalilaatikko ennen paistamista voinokareilla ja korppujauholla. Pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile myös

Punakaali-kasvislaatikkoa:

Suikaloi laatikkoon punakaalia. Jätä jauheliha pois ja käytä lihaliemen sijaan kasvislientä tai kermaa. Laatikon kypsyessä kuutioi ja paista paketillinen halloumia. Ripottele paistetut juustokuutiot lopuksi kypsän laatikon päälle.

Venäläistä hapankaalilaatikkoa:

Tee laatikko valutetusta hapankaalista. Hauduta hapankaalia ja höystä se smetanalla, tilkalla tomaattipyreetä, hienonnetulla valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta uunissa normaalin kaalilaatikon tapaan.

Inkivääristä kiinankaalilaatikkoa:

Suikaloi valkokaalin sijaan laatikkoon kiinankaalia ja keitä ohran sijasta riisiä. Mausta kaali haudutusvaiheessa raastetulla tuoreella inkiväärillä ja soijakastikkeella. Kypsennä ruoka normaalin kaalilaatikon tapaan.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Kaalilaatikko

Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista jauheliha kahdessa erässä voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipulia isossa kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita kaalin joukkoon jauheliha, ohrasuurimot, siirappi, meirami ja suola.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Laita pinnalle muutama voinokare ja ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla pari tuntia. Jos laatikko uhkaa tummua liikaa, peitä kannella tai foliolla tai laske uunin lämpötilaa.

Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

1
dl
ohrasuurimoita
400
g
jauhelihaa
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
kg
keräkaalia
1
iso sipuli
2
rkl
siirappia
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
3–4 dl lihalientä
Pinnalle
2
rkl
voita
½ dl korppujauhoja
cherrie

Ite keitän lihaliemessä ohrasuurimot, ja kun alkavat olla aldente, niin sitten juustohöylällä suikaloidut kaalit siihen vähäks aikaa pehmenemään. Täytyy seurata vaan, ettei neste lopu kesken. Loppuhaudutuksen hoitaa uuni.

Hekla

Itse keitän kaalisuikaleita liha- tai kasvisliemessä ja kasaan laatikon sitten. Harvemmin mukaan tulee riisiä, joskus tattaria tai ohrasuurimoita. Valkosipulia myös ja hiukka chiliä. Päälle vähän pekonisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla