Neljälle

2-3 ruodotonta kuhafilettä (myös hauki, ahven, siika tai harjus käyvät)
2 1/2 dl aprikoosihilloa
reilu loraus kuivaa valkoviiniä tai kuivaa omenasiideriä
3 rkl voita
mustapippuria myllystä
hieman roseepippuria
1 limetti viipaleina
karkeaa suolaa
parmesaanilastuja tarjoiluun

---

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Sekoita juoksevaan voihin aprikoosihilloa ja lisää viiniä, kunnes seos on notkea, ei juokseva, mutta ei kiinteäkään.

2. Fileoi kala ja leikkaa fileet pannulle mahtuviin paloihin, suolaa kevyesti. Anne seisoa noin 45 minuuttia, sillä aprikoosisoseen on hyvä tasoittua rauhassa. Ruskista kala molemmilta puolilta nopeasti panulla voissa. Aloita kalan paistaminen miedolla lämmöllä, ja valuta aprikoosiseosta kalojen päälle sitä mukaa kun se valuu kalan päältä pannulle. On tärkeää, ettei pannu kuumene liikaa, jotta hillo ja voi eivät pala pohjaan.

3. Tarjoile syväreunaisilta lautasilta ja valuta paistossa syntynyt aprikoosikastike kalojen päälle.

4. Lisää musta- ja roseepippuria, limen viipaleet ja tarvittaessa suolaa. Lisukkeeksi käy lähes mikä tahansa mitä kyläkaupasta saa, riisistä uusiin perunoihin. Esimerkiksi kukkakaali on erinomainen valinta. Vuole parmesaania päälle kevyesti.

Kuva Jukka Rapo, ohje Perttu Saksa, Helsinki

Sisältö jatkuu mainoksen alla