Avokado-wasabitahna

1 iso kypsä avokado
noin ½ tl wasabia
1 tl ruokaöljyä
1 tl sitruunanmehua
maun mukaan suolaa
Lisäksi
pari siivua graavilohta
1 raastettu retiisi ja perillan lehtiä koristeluun
pieniä suolakeksejä

Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Hienonna hedelmäliha haarukalla tasaiseksi. Lisää sekaan wasabitahna, öljy, sitruunamehu ja suola.
Jaa tahna suolakekseille ja pane tahnan päälle siivu graavilohta.
Koristele suolapalat hienoksi raastetulla, valutetulla retiisillä ja perillan lehdillä. Aseta tarjolle.

Vinkki! Perillan sijaan voit valita yrtin, josta pidät tai jota on parhaiten saatavilla.

---

Vuohenjuusto-dijontahna

150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl karkeaa dijonsinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl silputtua tuoretta rosmariinia
pieniä suolakeksejä

Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä tahnaa suolakeksien päälle.
Koristele rosmariinilla ja esimerkiksi viinisuolaheinän varsilla. Valuta pinnalle vielä hiukan juoksevaa hunajaa ja nosta tarjolle.