12 pientä leipää

2 isoa sipulia tai 4 salottisipulia
½ dl neitsytoliiviöljyä
(2 tl sokeria)
½ dl fino-sherryä tai omenamehua
1 tl paahdettuja kuminansiemeniä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
6 palaa ruispaahtoleipää
2 rkl kokojyväsinappia (Dijon)
noin 140 g Gruyèrejuustoa raastettuna

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Lämmitä oliiviöljy pinnoitetulla paistinpannulla. Laita sipuliviipaleet (ja sokeri) pannulle ja paista miedohkolla lämmöllä, sipuleita välillä sekoitellen, noin 1 tunti. Kaada pannulle sherry ja siemenet. Keitä, kunnes sherry on kokonaan imeytynyt (noin 1 minuutti). Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä sinappia paahtoleiville. Nosta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Nosta päälle haudutetut sipulit ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.

3. Paista uunin keskitasolla noin 6 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoa lämpiminä.

Huom! Alkuperäisessä ohjeessa ei ole sokeria, mutta sen avulla sipulit maistuvat todella upeilta. Kuminansiementen paahtaminen: Mittaa siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista käännellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jäähdytä.

Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sami Repo, ohje Whole Foods, New York

Sisältö jatkuu mainoksen alla