Pekoni antaa lasagnelle täyteläisen maun.

Ruskista jauheliha ja paloiteltu pekoni pannulla. Lisää pastakastike. Kokoa lasagne levittämällä jauhelihakastiketta ja juustokastiketta vuoronperään lasagnelevykerrosten väliin, niin että päällimmäiseksi kerrokseksi jää juustokastiketta.

Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki! Voit käyttää makusi mukaan myös muita valmiita pastakastikkeita.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

12
kpl
lasagnelevyä
400
g
paistijauhelihaa
50
g
pekonia
1
prk
valmista tomaatti-sipuli pastakastiketta
2
kpl
valmista valkokastikeainespussia
2
dl
emmental-juustoraastetta

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.