1. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, ripottele joukkoon jauhot.

  2. Lisää maito vähitellen suuruksen joukkoon. Sekoita hyvin. 
    Hauduta kastiketta 15 minuuttia. Lisää juustoraaste.

  3. Esivalmistele sillä välin kasvikset munakoisolasagnen ohjeen mukaan.

  4. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon kastike.

  5. Levitä lasagnevuuan pohjalle jauhelihakastiketta, päälle lasagnelevyjä, kasviksia ja juustokastiketta. Jatka kerroksittain. Ripottele pintaan juustoraastetta.

  6. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa  noin 30 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
7
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

7
kpl
lasagnelevyä

Juustokastike

50
g
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
200
g
emmentalraastetta
muskottipähkinää
suolaa

Väliin

500
g
munakoisoa
1
tl
suolaa
1
kpl
sipulia
2
tl
ruokaöljyä
4
kpl
tomaattia
300
g
nauta-sikajauhelihaa
1
prk
(400g) Bolognese-kastiketta, kuten Barilla

Päälle

100
g
juustoraastetta

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.