
Nyt sitä jo saa, nimittäin kaurasta ja palkokasveista valmistettua kasviproteiinia - nyhtökauraa.
Mutta miltä nyhtökaura maistuu ja miten sitä käytetään?
Nyhtökaura on kypsää, joten se ei vaadi kypsennystä. Periaatteessa siis vain kuumennus pannulla tai mikrossa riittää.
Nyhtökauran rakenne muistuttaa ylikypsää lihaa, ja se on yllättävän säikeistä. Nyhtökauran palat ovat myös selvästi erikokoisia, joten paloja voi erotella sormin, jos ne ovat kovin isoja.
Lisää makua paistamalla
Sellaisenaan syötynä nyhtökaura on kuivahkoa, joten sitä kannattaa sekoittaa kastikkeisiin. Paistettu nyhtökaura sopii mainiosti jopa leivän päälle. Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös tortillojen ja pitaleipien välissä.
Lisää makua nyhtökauraan saa, jos kuumentamisen yhteydessä nyhtökauran joukkoon lisää esimerkiksi chiliä, tuoretta inkivääriä ja seesamiöljyä. Myös nyhtöpossun marinadeista saa nyhtökauraan mahtavasti uutta makua.
Kokeile wokissa ja pizzassa
Wokissa nyhtökaura on parhaimmillaan: se saa makua kasviksista ja rakenne pysyy hyvänä.
Vinkki! Jos et ole vielä löytänyt nyhtistä, vaihda se wokkireseptissä tofuun.
Nyhtökaurawokin reseptin löydät Soppa365:stä.
Nyhtökaura sopii erinomaisesti myös pizzan täytteeksi, ja sen voi ripotella sellaisenaan suoraan tomaattikastikkeen päälle.
Nyhtökaurapizzan resepti Soppa365:ssä.
Lähetä resepti, voita keittokirja!
Vinkkaa oma nyhtökaurareseptisi. Lataa kuva ja kirjoita siitä lyhyt kuvaus.
Osallistuneiden kesken arvomme Kasvis-kotiruoka-keittokirjan (näköispainos vuonna 1920 ilmestyneestä kirjasta).