
Nyhtöpossu kypsyy uunissa ainakin viisi tuntia, joten tee possu jo pari päivää ennen tarjoilua. Aterialla vain lämmitä liha.
Nyhtöpossu eli pulled pork
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha kahdeksi palaksi. Sekoita marinadiaineet yhteen. Nosta lihapalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele hyvin, jotta marinadi leviää ympäri lihapaloja. Anna lihan marinoitua yön yli jääkaapissa.
- Ota liha huoneenlämpöön ja pyyhi marinadi pois lihan pinnalta. Ruskista lihapalat nopeasti kuumalla pannulla. Nosta lihapalat pataan ja laita kansi päälle. Kypsennä 150 asteessa noin 5 tuntia.
- Jäähdytä lihapalat ja riivi ne sormin tai haarukalla pieneksi.
- Sekoita kastikeaineet. Sekoita kastike riivityn possunlihan kanssa. Lämmitä liha ja tarjoa kinkun sijaan.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia