4-6 annosta

500-600 g kaalia
¾ dl ruokaöljyä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl rusinoita
1 rkl currya (tai maun mukaan)
1 rkl sokeria
suolaa maun mukaan

---

1. Suikaloi kaali veitsellä tai juustoraastimella.

2. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai vokkipannussa. Kuullota kookoshiutaleita, rusinoita ja currya muutama minuutti öljyssä pienellä lämmöllä. Varo polttamasta!

3. Lisää kaali ja pikapaista. Älä hauduta, ettei kaali pehmene ja menetä rapeuttaan. Lisää lopuksi sokeri ja suolaa maun mukaan.

Vinkki! Jos et pidä rusinoista, sopivat kuivatut aprikoosit suikaloituina mainiosti tähän ruokaan.

 

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.