Englannninkielisissä resepteissä kannattaa olla kuminoissa tarkkana.

Jeera eli juustokumina eli roomankumina (englanniksi cumin) on täysin eri mauste kuin kumina (englanniksi caraway).

Yleisimmin jeerana tunnettu juustokumina on voimakkaan makuinen, kitkerähkö mauste, jota käytetään paljon arabialaisessa, aasialaisessa ja meksikolaisessa keittiössä. Sillä maustetaan keittoja, liha- ja kasvisruokia, marinadeja ja leivonnaisia. Aloita maustaminen varovasti, ettei jeera peitä muita makuja.

Tavallinen kumina on ärhäkkä mauste sekin. Siemenet voi hienontaa tai käyttää sellaisenaan. Kumina sopii haudutettaviin kaali- ja papuruokiin, leipiin ja juustoihin. Sillä maustetaan myös öljyjä ja snapseja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile reseptejä, joissa on mausteena jeeraa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cashew-kanakorma

Mausteinen liha-porkkanapata

Täytetyt artisokan sydämet

Kokeile kumina-reseptejä:

Kumina-porkkanat

Chili con carne jauhelihasta

Paistetut kumina-ahvenet

Sisältö jatkuu mainoksen alla