Mausteita ja lihalaatuja vaihtelemalla saat helposti uusia makuelämyksiä lihapullapöytään.

Jos peruslihapullat kyllästyttävät, kokeile vaiheeksi lampaan-, broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa. Eri lihalaaduista kokataan pullat aivan samalla tavalla kuin tutusta sikanaudasta. 

Tässä kolme tapaa maustaa lihapullat.

Juustolihapullat

Liota desilitraa korppujauhoja kahdessa desilitrassa kermaa viitisen minuuttia. Sekoita korppujauhoseos ja 400 grammaa jauhelihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mausta suolalla, pippurilla ja parilla ruokalusikallisella pestoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyörittele taikinasta lihapullia ja paina jokaisen sisälle pala emmental- tai mozzarellajuustoa.

Paista lihapullia uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Yrtti-valkosipulipyörykät

Yhdistä korppujauhoseos, 400 grammaa jauhelihaa ja 2–3 ruokalusikallista pähkinärouhetta.

Mausta tuoreella timjamilla, puristetulla valkosipulilla sekä ripauksella kanelia, cayenne­pippuria ja suolaa.

Pyörittele lihapulliksi ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tomaatti-currypullat 

Sekoita korppujauhoseos ja 400 grammaa jauhelihaa. Mausta silputulla persiljalla, kolmella silputulla aurinkokuivatulla tomaatilla, kolmella ruokalusikallisella parmesaaniraastetta sekä curryjauheella ja suolalla.

Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia tai paistinpannulla.

Vinkki! Jos et halua käyttää taikinassa korppujauhoja, jätä myös neste pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla