1 kg muikkuja
1 dl öljyä
1 dl ketsuppia tai tomaattipyreetä
½ rkl sitruunapippuria
1 dl tuoretta tillisilppua
maun mukaan suolaa

----


Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Perkaa kalat ja poista kalojen päät. Huuhdo kalat ja lado ne laakeaan reunalliseen uunivuokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset ja kaada seos kalojen päälle vuokaan.

3. Paista uunissa 110 asteessa hitaasti haudutellen 6–7 tuntia, kunnes muikkujen ruodot ovat pehmenneet. Pienien kalojen kypsyyttä kannattaa kokeilla jo noin 4 tunnin jälkeen.
Nauti sellaisenaan esimerkiksi keitetyn pastan kanssa tai viileänä ruisleivän päällä säilykkeen tapaan.

Teksti Marja Samuli, kuva Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla