Japanilainen vaihto-oppilas Nana Fujii kertoi meille, miten riisistä saa maukasta.

Parasta lisäkeriisiä saat puuroriisistä tai japanilaisesta riisistä. Suolaa et näillä ohjeilla tarvitse!

1. Pane riisinjyvät kulhoon ja huuhtele vedellä niin kauan, ettei vesi ole sameaa. Vaihda vesi muutamaan kertaan sitä mukaa, kun se samentuu. Pesemisen tarkoitus on se, että kuori irtoaa, jolloin vesi imeytyy riisinjyviin paremmin.

2. Kaada riisi siivilään ja valuta sitä muutama minuutti.

3. Siirrä riisi kattilaan ja kaada päälle 1,2-kertainen määrä vettä. Jos sinulla on aikaa, jätä imeytymään 15-30 minuutiksi.

4. Peitä kattila kannella ja nosta se levylle. Kun kuulet veden kiehuvan, pienennä lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä 14 minuuttia. Älä nosta kantta!

5. Sammuta levy ja anna riisin olla kannen alla vielä 10 minuuttia.

Lue Kodin Kuvalehdestä 9/2014, millaisen aterian Nana Fujii laittoi vantaalaiselle isäntäperheelleen.