Paahdetut puna­juuret, suolapähkinät ja vuohenjuusto. Täydellinen herkku!

Punajuuri-vuohenjuustopasta

4 annosta

½ kg merisuolaa
6–8 pestyä punajuurta
150 g suolapähkinöitä
suolaa
tuoretta timjamia
juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
400 g pastaa
150 g vuohenjuustoa
½–1 dl pestokastiketta
tuoretta timjamia

Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä suola paperin päälle. Asettele pestyt punajuuret suolapedille ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Paista pannulla voissa ruskeiksi. Mausta suolalla, tuoreella timjamilla, hunajalla, sitruunamehulla ja pippurilla.

Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa tai öljyssä.

Sekoita pasta ja pestokastike. Lisää halutessasi hieman oliiviöljyä.

Lisää punajuuret ja juusto.

Koristele timjamilla ja tarjoa pasta saman tien.

Vinkki! Voit lisätä pastaan vuohenjuuston sijasta paistamatonta sinihomejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla