Säilytätkö jääkaapin ovessa maitoa, alalokerossa porkkanoita ja takaseinän vieressä hillopurkkien riviä? Kaikki pieleen.

1. Ovi on jääkaapin lämpimin paikka, joten siinä pitäisi säilyttää pitkään säilyviä purnukoita kuten hilloja ja säilykkeitä, ei maitotuotteita. Mieti etukäteen, mitä aiot jääkaapista napata, jottei ovi ole auki pitkään.

2. Maito tarvitsee tasaista viileyttä, joten purkin paras paikka on takaseinän vieressä. Siellä se pysyy hyvänä pari päivää parasta ennen -päivän jälkeenkin.

3. Vaikka vihanneslokeron kyljessä on sipulin kuva, laatikko on oikeasti paras paikka lihatuotteille. Eristetyssä lokerossa lihapakkaukset eivät pääse vuotamaan muiden elintarvikkeiden päälle. Alaosa on myös jääkaapin kylmin paikka. Vihannekset eivät todellisuudessa kaipaa sitä.

4. Jos et silti laita lihatuotteita alalokeroon, aseta ne alahyllylle kirkkaaseen muovirasiaan, joka ajaa saman asian. Käytä kalapakkauksille omaa rasiaansa.

5. Aamiaiselle ja iltapalalle haalitaan kaapista yleensä aina samat tavarat: juustopaketti, margariinirasia ja jugurttipurkki. Aseta ne valmiiksi muoviselle tarjottimelle jääkaapin ylähyllylle. Ylähyllylle kuuluvat muutkin ilman kypsennystä syötävät elintarvikkeet.

Lue lisää:

Koululaisen helpot välipalat