Texmex-tortillavuoan mustapavut ovat muotia, eikä ihme: ne pullistelevat antioksidantteja, kuitua ja proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Texmex-tortillavuoka

Valmista papu-kasvistäyte. Huuhtele säilötyt mustapavut ja säilötty maissi kylmällä vedellä siivilässä.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista sipuli- ja paprikasuikaleita kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe ja mustapippuri. Kääntele kaksi minuuttia. Lisää valutetut mustapavut ja maissi. Kuumenna muutama minuutti, kunnes pannulle ei jää nestettä. Mausta suolalla.

Voitele uunivuoka voilla. Leikkaa maissitortillat 3 cm leveiksi suikaleiksi. Laita vuokaan kerros kasvisseosta. Lado päälle tortillasuikaleita vieri viereen. Lisää salsaa, kasvis-papuseosta, ohuesti juustoraastetta ja taas tortillasuikaleita. Tee 2–3 kerrosta, kunnes ainekset loppuvat. Säästä pinnalle juustoraastetta.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Anna vetäytyä viisi minuuttia. Tarjoa avokadosiivujen kera.

noin 320 g maissi- tai vehnätortilloja
1
tlk
(350 g) salsakastiketta
200
g
juustoraastetta
nokare voita uunivuoan voiteluun

Täyte

2
tlk
(2 x 400 g) säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1
tlk
(280–340 g) liemeen säilöttyjä maissinjyviä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
isoa paprikaa
rypsiöljyä paistamiseen
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1 ½ tl suolaa

Tarjoiluun

avokadoviipaleita
Sisältö jatkuu mainoksen alla