Usein testatun ja hyväksi todetun reseptin kanssa eivät juhlatarjoilut mene koskaan vikaan. Tässä toimituksen varmat vinkit - anna sinäkin omasi!

Mokkaruudut

”Olen leiponut mokkaruutuja seitsemänvuotiaasta saakka kaikkiin kissanristiäisiin.” - Sandra Lamppu, toimitusharjoittelija

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pohja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 kkp sokeria

3 munaa 

4,5 kkp vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vanilliinisokeria 

1,5 kkp maitoa

200 g margariinia

Päällinen

250 g tomusokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl tai enemmän kahvia

25 g margariinia

Laita uuni päälle ja margariini sulamaan. Vaahdota sokeri ja munat.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Liikaa ei kannata vatkata, jotta kuohkeus säilyy.

Sekoita margariini taikinaan. Vatkaa kunnolla sekaisin.

Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia. Voit kokeilla hammastikulla taikinan keskeltä, onko valmista eli pysyykö hammastikku taikinasta puhtaana.

Kun pohja on uunissa, voit aloittaa päällisen teon kahvin keittämisellä.

Tee päällinen: vatkaa puukauhalla sekaisin tomusokeri, kahvi, kaakaojauhe ja margariini. Kannattaa jättää pieni määrä kaikkia talteen, jotta voit lisätä niitä vuorotellen, jos seos ei heti onnistu. Maistele ja tee mieleisesi, helposti levittyvä seos.

Ota valmis pohja uunista. Levitä päällinen taikinapohjalle isolla veitsellä. Lisää päälle nonparelleja tai kookoshiutaletta.

Vinkki! Kun käytät mittana vanhaa kahvikuppia, johon liittyy muistoja, on leipominen vielä hauskempaa.

Kylmäsavuporopiirakka eli Lapin herkku

”Kylmäsavuporon, leipäjuuston ja ranskankerman kyllästämä piirakka kruunataan rosépippurilla. Se vie kielen mennessään.” - Satu Schneider, kauneustoimittaja

1 pakastepiirakkapohja

Täyte

1 pkt kylmäsavuporoa

¼ leipäjuustokiekko

1 paprika

½ purjo

Ripaus mustapippuria

Varoen suolaa, sillä täytteissä on jo suolaa

1 prk ranskankermaa

Siivuta kylmäsavuporoleike ja kuutioi leipäjuusto. 

Kuutioi paprika ja siivuta purjo. Kuullota ne kevyesti voissa tai öljyssä ja mausta. 

Laita täytteet piirakkapohjalle, päällimmäiseksi kauniit paprikat. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. 

Koristele valmis piirakka rosepippurilla.

Paras (ja helpoin) suklaakermakakku

Aika moni reseptikirjani luotto-ohjeista alkaa sanalla helppo. Leivon suklaakermakakun ystävältä saamallani mahtavalla ohjeella. Kolmen lapsen synttärikuvissa vuosien varrelta on lähes aina sama kakku.” - Sanna Tyry, toimituspäällikkö

Pohja 

4 munaa

1½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl maitokahvia

Täyte

1 levy taloussuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl sokeria

2-3 tl vaniljasokeria

4 dl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet erikseen keskenään ja lisää ne sihdin läpi vaahtoon.

Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarkkaile tilannetta.

Valmista täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa ja jäähdytä.

Vaahdota kerma.

Sekoita sula suklaa, tuorejuusto ja kermavaahto.

Leikkaa kakkupohja paksuudesta riippuen kahteen tai kolmeen kiekkoon.

Kostuta pohjia maitokahvilla ja täytä kakku tuhdilla annoksella suklaakermaa.

Sitä riittää myös kakun päälle ja reunoille.

Koristele marjoilla, vaahtokarkeilla, suklaalastuilla tai miten ikinä tahdot.

Vinkki! Kakun kerrosten väliin sopivat mainiosti murskattu banaani tai tuoreet vadelmat. Ihanan kakun saa myös käyttämällä minttusuklaalevyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla