Muikuista saat paljon hyviä rasvoja.

Puhko muikut ja poista halutessasi päät. Ripottele kaloille suola ja pippuri.

Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulit. Halkaise tomaatit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää perunat ja paista ne kevyesti. Kääntele sekaan tomaatit sekä oliivit. Mausta. Lorauta pannuun hiukan vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.

Nostele kalat pannuun perunaseoksen pinnalle, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannuun tarvittaessa vettä, jos perunaseos uhkaa tarttua pannuun kiinni. Ripottele pinnalle basilikaa ja nosta tarjolle.

Vinkki! Voit kypsentää muikkupannun myös 225 asteisessa uunissa. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

400
g
muikkuja
tai
400
g
pieniä silakoita
suolaa
valkopippuria
5
kpl
perunaa keitettynä
1
kpl
sipulia
3
kpl
valkosipulinkynttä
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
öljyä
1
dl
oliiveja

Pinnalle

basilikaa