Muikuista saat paljon hyviä rasvoja.

Puhko muikut ja poista halutessasi päät. Ripottele kaloille suola ja pippuri.

Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulit. Halkaise tomaatit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää perunat ja paista ne kevyesti. Kääntele sekaan tomaatit sekä oliivit. Mausta. Lorauta pannuun hiukan vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.

Nostele kalat pannuun perunaseoksen pinnalle, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannuun tarvittaessa vettä, jos perunaseos uhkaa tarttua pannuun kiinni. Ripottele pinnalle basilikaa ja nosta tarjolle.

Vinkki! Voit kypsentää muikkupannun myös 225 asteisessa uunissa. Kypsymisaika on noin 15 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

400
g
muikkuja
tai
400
g
pieniä silakoita
suolaa
valkopippuria
5
kpl
perunaa keitettynä
1
kpl
sipulia
3
kpl
valkosipulinkynttä
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
öljyä
1
dl
oliiveja

Pinnalle

basilikaa

Tuottiko kasvimaa satoa? Kesäkurpitsa sopii niin grillattavaksi, hillopurkkiin kuin pastan sekaan. 

Kesäkurpitsa on suosittu kasvimaan herkku, joka tuottaa monille runsaasti satoa. Kodin Kuvalehti keräsi yhteen parhaat kesäkurpitsareseptit.

Uuniin

Uunissa kesäkurpitsa muuttuu moneksi. Täytä koverretut kurpitsat jauhelihalla ja pavuilla päivälliseksi tai ruokaisaksi iltapalaksi. Siivuta kesäkurpitsa vuokaan sipulin, munien ja tomaatin kanssa, niin saat ihanan Provencen kesäkurpitsapaistoksen. Myös broileri ja kesäkurpitsa rimmaavat loistavasti parina: tässä ohjeessa kanasuikaleet peitetään herkullisella kesäkurpitsa-purjogratiinilla.

Grilliin

Halloumin lisäksi kesäkurpitsan kanssa voi grillata yhtä lailla fetaa tai mozzarellaa, mutta muista seurata juuston sulamista. Mausteeksi lorautetaan balsamicoa! Kokonaisten grillattujen kesäkurpitsojen kaveriksi sopii sienimuhennos ja oheen hauska gribiche-kastike. 

Pastaan

Parmesanjuusto sulaa ihanan suolaiseen kesäkurpitsaspagettiin. Herkullinen pasta syntyy myös, kun yhdistät kesäkurpitsan ja vuohenjuuston. Pehmeänsuloinen basilika-kesäkurpitsapasta saa potkua raikkaasta yrtistä ja valkosipulista. Kurpitsasta syntyy juustohöylällä nuudeleita, jotka sopivat erinomaisesti yhteen itämaisten makujen kanssa.

Hillopurkkiin

Kesäkurpitsa sopii myös hillottavaksi. Kesäkurpitsa-omenahillo maustetaan kardemummalla, tämä hillo puolestaan saa piristyksen mintusta. 

Iltapalaksi

Tämä sitruunasta raikkautta saava kesäkurpitsa-minttupiirakka syntyy helposti, jos käytät apuna valmispohjaa. Pikkunälkään maistuu peruna-kesäkurpitsapiirakka, jonka makua voi muunnella tuorejuustoa vaihtamalla.

 

 

 

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.