Taste of Helsinki on viime kesänä käynnistetty ruokafestivaali, joka jatkaa mm. Lontoon, Amsterdamin, Rooman, Milanon ja Sydneyn perinteitä.

Taste of -kaupunkeja on yhteensä 16.Tänä vuonna joukkoon liittyy mukaan myös Pariisi. Suomen tapahtuman taustalla on irlantilainen Barry MacNamara, joka yhdessä suomalaisen Mira-vaimonsa kanssa on tuonut tämän kansainvälisen konseptin meille.

Kattauksista vastaa 12 huippuravintolaa. Keittiömestarit ovat laatineet menut, jotka koostuvat ravintoloiden suosituimmista annoksista. Jokainen ravintola on koonnut 3 ruokalajin menun, joka sisältää alku-, pää- ja jälkiruuan. Festivaalikävijät saavat näin ollen koota oman menunsa eri ravintoloiden annoksista. Vaihtoehtoja kertyy 36. Tänä vuonna mukana olevat ravintolat ovat: Aito, Ask, Bistro O mat, C, Demo, Gaijin, Juuri, Luomo, Muru, Olo Smör ja Toscanini.

Tarjolla on paljon luomu- ja lähiruokaa, kotimaisia raaka-aineita. Annokset maksavat 4–6 euroa. Luvassa on myös kokkinäytöksiä, maistiaisia ja musiikkia. Viime vuonna tapahtumaan odotettiin muutamaa tuhatta kävijää. Heitä oli kuitenkin huikeat 9 500!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Festivaalin lippuja saa ostaa etukäteen Tiketistä. Saatavana on lippuja lounas- ja illalliskattauksiin sekä sunnuntaina brunssille. Lippuja saa myös ovelta, mikäli niitä on enää silloin tarjolla. Tapahtumapaikkana on Kansalaistorin puisto Töölönlahdella. Alle 18-vuotiaat pääsevät festivaaleille vain aikuisen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävin tutustumassa etukäteen tilaisuuden antiin eri ravintoloissa. Tommi Tuomisen isännöimässä ravintola Demossa (Tommi kuvassa vasemmalla kainalossaan Barry MacNamara) nautimme alkupalaksi savusiikabrandadea, joka suomennettuna tarkoittaa hienoa kala-perunamuhennosta. Hieno annos olikin, vai mitä? (Kuva ylimpänä.) Moussen alta löytyi siikaa. Herkku nautittiin ohuen ohuen fenkolinäkkärin kanssa. Ihan mahtava aloitus. Suolan ystävänä nautin siitä, että tässä annoksessa sitä oli tarpeeksi. Myös Oskari Orasen suunnittelema ravintolan sisustus oli kerrassaan onnistunut!

Jatkoimme matkaa TV:stä tutun kokin, Tomi Björckin, ravintola Gaijiniin, jossa nautimme pork belly yakinikua. Annos koostui vartaista, makeassa soijassa marinoitua grillattua possunkylkeä ja japanilaista vesikrassia. Niin pehmeää, mehevää ja hyvää että tulin syöneeksi yhden vartaan liikaa eli tuli ähky! Palanpainikkeeksi sopi erinomaisesti Hewitson Baby Bush-punaviini, mikä oli juuri sopivan keveä possulle.

Jälkiruokaa nautimme ravintola Toscaninissa, missä keittiömestari Ville Ruuda tarjosi meille italialaista tiramisua ja ihanan makeaa jälkiruokaviiniä nimeltään Vigna Senza Nome.

Tämän perusteella voin suositella festivaalia. 12 mahtavaa ravintolaa samalla alueella, tiiviissä yhteistyössä. Tämän helpompaa ei herkuttelu voi enää olla! Katso lisäinfoa festareiden omilta sivuilta tasteofhelsinki.fi.  Itse kirjoittelen lisää tapahtumasta, kunhan sen aika koittaa kesäkuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla