Ankea jääkaapin sisältö muuttui hetkessä lämpimäksi lohturuuaksi.

Eilen, kun tulin Onni-koiran kanssa kotiin alkuillan lenkiltä, iski laiskuus.

Olin päättänyt käydä tekemässä isot ruokaostokset viikonloppua varten, mutta olikin mukavampi uppotua sohvannurkkaan lukemaan uusia lehtiä. Tiesin, että jääkaappini ammotti tyhjyyttään, mutta päätin löytää sieltä jotain syötävää.

Vispasin kaksi kananmunaa rikki kulhossa ja maustoin suolalla. Kuumensin pannulla ruokalusikallisen voita, kaadoin seoksen kuumalle pannulle ja paistoin munakkaan. Kun munakasmassa oli hieman hyytynyt, irrottelin massaa lastalla pannun reunoilta ja heilautin pannua niin, että hyytymätön massa levisi pannun reunoille. Alensin lieden lämpöä ja annoin munakkaan hyytyä muutaman minuutin. Ennen munakkaan taittamista kaksinkerroin, ripottelin sen päälle hieman parmesaania pussista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Munakkaan seuraksi löysin kolme pisaratomaattia ja Pirkan buffalo-mozzarellapallon (hopea-musta-pahvipakkaus), joka on mielestäni älyttömän hyvää, mehevää, pehmeää ja maukasta hintaansa nähden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viipaloin juuston ja tomaatit viipaleiksi munakkaan viereen lautaselle.

Salaatin päälle lisäsin hieman balsamicosiirappia, munakkaan päälle muutaman oliivi ja parmesaania pussista. Helppoa ja nopeaa! Lämmin ruoka teki talvi-iltana sopivan kylläisen ja mukavan olon.

Munakas on yksi lempiruuistani, kun pitää tehdä jotain nopeaa ja yksinkertaista. Munia ja tomaatteja minulla on yleensä aina kaapissa. Nyt kävi tuuri, kun löytyi myös mozzarellapallo, joka oli jäänyt edelliseltä viikonlopulta.

Oikeastaan minulla kävi tuplatuuri, sillä jääkaapin perukalta löytyi jälkiruuaksi myös pala leipäjuustoa, joka on paistettuna ja lähes minkä vain hillon kanssa yksi herkuistani.

Ankeus muuttui hetkessä nautinnoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla