Kiertelin Helsingin Stockmannin hedelmä- ja vihannesosastolla. Löysin rasiallisen ihania lehtiä, joita voi käyttää salaattiin ja keittoihin sekä koristeeksi mihin vaan ruokiin.

Rasiassa luki Bleu Pepe Nastrium Leaves. Tällä nimellä Googlesta löytyi vain hollantilaisen valmistajan tiedot. Lisää googlettamalla selvisi, että sana nastrium tulee latinasta (nasturtium) on latinaa ja tarkoittaa suomeksi koristekrassi. Ja koristekrassin lehdiltä nämä ihanuudet näyttävätkin, tosin upeissa väreissä.

Koristekrassi on yksi suosikkikesäkasveistani. Sekä kukat että lehdet ovat syötäviä. Jos siemenistä kasvattaa taimien alut ensin sisällä ja istuttaa taimet ulos pihalle tai parvekkeelle hallanvaaran loputtua, saa kesällä nauttia sekä krassin mausta että kauniista ulkonäöstä. Koristekrassia on aikoinaan kutsuttu köyhän miehen pippuriksi, sillä sen maku on pippurinen. Kannattaa tutustua!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla