Kaupan salaattitiski on pitkä ja värikäs, mutta mikä ruukku sopii parhaiten wokkiin, mikä smoothieen ja mikä kestää raikkaana pisimpään juhlapöydässä? Yhdistele rohkeasti eri laatuja ja opettele käyttämään niitä monipuolisesti.

Punainen Salanova

on ruusukemainen salaatti, jossa on tuore ja raikas maku. Salanovan idea on, että yhdellä leikkauksella saadaan salaatista syötävänkokoisia lehtiä. Salanova kestää hyvin kuumentamista, eli sitä voi huoletta laittaa lämpimiin ruokiin, esimerkiksi salaattipediksi lämpimiin salaatteihin tai paistetun lohen ja uusien perunoiden kanssa. Tämä salaatti rakastaa kana-, kala- ja juustotäytteitä, mutta yhtä hyvin voit käyttää sitä salaattisekoituksissa, esimerkiksi jääsalaatin ja friseen kanssa. Pienet lehdet sopivat koristeluun tai smoothien joukkoon.

Tammenlehtisalaatilla

on mieto ja hieman makeahko maku. Nimensä mukaisesti lehdet ovat tammenlehden muotoiset. Tämä parhaiten säilyvä salaatti on hyvä pohjasalaatti ja antaa hyvää väriä salaattisekoituksiin. Kokeile myös sekoituksissa korianterin, basilikan ja villirucolan kanssa. Upean värin ansiosta tammenlehti sopii koristeluun, mutta on erinomainen myös smoothien joukossa. Lisää smoothien joukkoon päärynää, mangoa, minttua, appelsiinimehua ja jäitä. Saat hetkessä herkullisen supersmoothien.

Lollo Rosso

on kerämäinen ja pehmeälehtinen salaatti. Maku on ruukkusalaattia hieman vahvempi ja terävämpi. Lollo Rosso sopii parhaiten salaattisekoituksiin ja samalla tuo ihanaa väriä salaatteihin. Erityisesti se sopii koristeluun, esimerkiksi voileipien väliin, voileipäkakkujen koristeeksi tai salaattipediksi kala-, kasvis- tai lihavateihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Romaine

eli rooman-, romaina-, cossa- ja sidesalaatilla on monta nimeä. Caesar-salaatti ja romaine on klassikkoyhdistelmä. Hieman kiinankaalta muistuttava romaine on kuitenkin monikäyttöinen salaatti. Hyvin säilyvä ja rapean mehevä salaatti sopii hyvin kypsennettäviin ruokiin. Lisää wokkeihin loppuvaiheessa tai kääri grillatun tofun ympäri - ja voi siitä tehdä perinteisiä kaalikääryleitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Villirucola

on kotoisin Italiasta ja erityisen suosittu Välimeren keittiössä. Pähkinäinen ja hienoarominen rucola sopii loistavasti salaattisekoituksiin, kypsien ruokien joukkoon, piirakoiden päälle, yrttiöljyihin tai koristeluun. Kypsentämistä salaatti ei kestä. Ehdoton suosikkini on mozzarella-parmankinkku-rucolapizza. Kypsän pizzan päälle ripottelen reilusti tuoretta rucolaa, parmankinkkua, hyvää oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria.

Makea Frisée

on makeahko ja mieto salaatti. Rapeuden ansiosta friséesalaatti sopii hyvin perinteisiin salaattisekoituksiin. Se on myös erinomainen fetasalaatin pohjana, leivän päällä tai tortillojen välissä. Kokeile myös aasialaisissa wokeissa siten, että lisäät salaatin wokkeihin juuri ennen tarjolle panoa.

Säilytä oikein!

Ruukkusalaatit on paras säilyttää omassa pussissaan jääkaapin vihanneslaatikossa. Voit laittaa ruukkusalaatin myös vesilasiin ja kastella varovasti tarpeen mukaan. Jos salaatinlehdet irrottaa yksitellen ja kostuttaa sumuttamalla, ne voi säilyttää salaattilingossa, jonka pohjalla on tilkka vettä.

Lue myös:
Salaatin teko on palapeliä: Nämä ainekset sopivat yhteen
Kokeile uutta: juotava vihreä salaatti

 
Sisältö jatkuu mainoksen alla