Heikiltä ja Miinalta parisuhde-elämää oppia voi!
Heikiltä ja Miinalta parisuhde-elämää oppia voi!

Tosi-tv-ohjelma käy ilmaisesta pariterapiasta ja tarjoaa mahdollisuuden keskustella rakentavasti suhteen kipupisteistä.

 1. Ilmaista pariterapiaa! Ohjelman asiantuntijoiden kommentit voivat inspiroida omasta parisuhteesta keskusteluun. Säästyy pitkä penni, kun ei tarvitse maksaa terapeutille.
 2. Kätevä kommunikaatiokeino! Ohjelmaa katsoessa voi vihjailla hienovaraisesti kumppanin rasittavista piirteistä, joiden suoraan täräyttämisestä voisi seurata riita: Katso nyt miten hirveältä tuo kuulostaa, onpa varmaan Miinasta rasittavaa, kun...
 3. Kumppanille voi kertoa omista toiveistaan myös positiivisen kautta: Vitsi toi Miina on ihana – maailma olisi parempi paikka, jos kaikki olisivat miinamaisia.
 4. Ohjelman asiantuntijalta Marianna Stolbowilta saa viisaita neuvoja, kuten tämän: Kannattaa suhtautua toiseen uteliaasti eikä keskittyä huonojen tai ärsyttävien piirteiden etsimiseen.
 5. Ohjelman avulla voi yrittää ratkoa parisuhteen kipupisteitä. Voidaan käydä rakentavia keskusteluja parisuhteen suurista kysymyksistä: pannaanko sipulit kaupassa pussiin, missä pyörää säilytetään, pitääkö ulkona syödä kumppanin mieliksi, jos ei ole nälkä ja terveellisempi ruoka odottaa omassa jääkaapissa?
 6. Voi saada vertaistukea ja päästä sanomaan kumppanille: Katso nyt, tämä voi oikeasti olla ongelma! Mitä minä sanoin!
 7. Toisaalta voidaan yhdessä havahtua ymmärtämään, kuinka tarpeetonta on kommentoida esimerkiksi toisen farkkutakkia / aivastusta / tatuointeja.
 8. Ja huomata, että ihminen kestää aika paljon – kuten kummallista kämppää ja outoja kommentteja – jos on sinut itsensä kanssa.
 9. Yhteinen tv-ilta lähentää. Mariannakin sanoi, että on tärkeää olla vähän kiinnostunut siitä, mistä toinenkin on. Jos ei satu olemaan aidosti yhtä kiinnostunut reality-sarjoista kuin kumppani, voi yrittää feikata kiinnostunutta. Tärkeintä on, ettei mitätöi.
 10. Sarja tekee turhan kiukuttelun näkyväksi, jolloin muistaa, ettei kannata narista esimerkiksi siitä, että toinen tekee ruokaa liian pitkään, kun itsellä on jo nälkä. Silloin voi ottaa vaikka banaanin ja kattaa valmiiksi pöydän ilman nälkäkiukkua.
 11. Näkee erilaisia tapoja olla suhteessa, ja ne kaikki voivat olla ihan hyviä. Omat parisuhdepaineet helpottavat.
 12. Tajuaa, ettei mikään koskaan mene kuin elokuvissa. Meillä on liikaa harhakuvitelmia parisuhteesta. Oikeasti rakkaus on aika arkista. Sarja antaa uskoa siihen, että paljon on kiinni siitä, mihin itse päättää kiinnittää huomiota.
 13. Joka jakso muistuttaa: Mieti ennen kuin sanot.
 14. Vaarana tosin on se, että puoliso pilaa koko katsomisnautinnon sanomalla, että joopa joo, mitä suhdelässytystä. Ehkä jotkin asiat parisuhteessa on ihan hyväkin tehdä yksin!
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla