Juhlat tiedossa!
Juhlat tiedossa!

Kodin Kuvalehden toimittajan Anna Sillanpään postilaatikossa odotti marraskuussa iloinen yllätys: kirjekuori tasavallan presidentiltä.

Vuoden aikakauslehtitoimittajaksi valittu Anna ja hänen puolisonsa Sami Sillanpää, joka työskentelee toimittajana Helsingin Sanomissa, saivat kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle ensi kertaa. Jipii, hieno juttu! Kysyimme Annan tunnelmia juhlapäivän aattona.

Anna kertoo, että kutsun saaminen tuntui epätodelliselta ja mahtavalta.

”Olin töissä, kun kuulin kutsusta. Ryntäsin työkaverini luo hokemaan, että ei voi olla totta.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Anna on katsonut juhlat joka vuosi lapsesta asti ja totuttanut lapsensakin katsomaan ne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kun asuimme vuoden Etelä-Afrikassa, katsoimme juhlat sielläkin. Lojuimme lasten kanssa sängyssä peiton alla, tuijotimme suoraa lähetystä läppäristä ja söimme herkkuja”, Anna muistelee ja kertoo seuraavansa kättelyä aina jännittyneenä, vaikka siinä ei ”tapahdu mitään”.

”Varasin meikkaajan ja kampaajan heti ensimmäisenä päivänä.”

Nyt pääset siis itse paikalle, mahtavaa! Miten olet valmistautunut juhliin?

”Heti ensimmäisenä päivänä varasin meikkaajan ja kampaajan, ja sopivan puvunkin löysin heti ensimmäisestä liikkeestä. Ostin myös blingbling-käsilaukun, joka kimaltaa hienosti, mutta joka on niin epäkäytännöllinen, etten varmasti tule käyttämään sitä enää toista kertaa.”

Linnassa on paljon näkemistä jo paikkana, väkeä valtavasti ja loistotarjoilut. Mitä odotat illalta kaikkein eniten?

”Rehellisesti sanottuna odotan eniten sitä, että kättelyvaihe on ohi ja olen selvinnyt siitä kompastumatta. Sen jälkeen aion vain nauttia ja painaa tarkasti mieleeni kaiken, mitä ympärilläni näen ja koen.”

”En saa kuulemma heiluttaa kameroille.”

Anna kertoo, että joitakin vinkkejä juhlien varalle on tullut läheisiltä. Sukulaiset ovat muistuttaneet, että puolison pitää varoa astumasta Annan helman päälle.

”En saa kuulemma myöskään heiluttaa kameroille. Eikä presidenttiparille saa jäädä rupattelemaan, koska jono jumittuisi nolosti. Sitä vaaraa kohdallani tuskin on. Sen verran jännitän.”

Ja ainahan Linnan juhlissa tehdään myös haastatteluja. Onko toimittaja tällä kertaa varautunut itse johonkin kysymykseen, jota häneltä ehkä kysytään?

”Olen varautunut siihen, että minulta EI sataprosenttisen varmasti kysytä perinteistä kysymystä: Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee? Se on vaikea kysymys, johon en vielä ole keksinyt fiksua vastausta.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla