93-vuotiaat Eila ja Hemmi Jaara asuvat Yli-iissä ja ovat olleet naimisissa reilun vuoden.
93-vuotiaat Eila ja Hemmi Jaara asuvat Yli-iissä ja ovat olleet naimisissa reilun vuoden.

Eila ja Hemmi Jaara tapasivat 90-vuotiaina, rakastuivat ja menivät naimisiin. ”Rakkaus tuntuu samalta kuin nuorena”, Hemmi sanoo. Lue, mitä muuta he ovat oivaltaneet.

1. Älä jää odottelemaan – ota rohkeasti itse yhteyttä

Hemmi: ”Veteraanien tilaisuudessa istuimme sattumalta samaan pöytään. Olemme samalta paikkakunnalta, mutta tapasimme ensi kertaa vasta 90-vuotiaina. Teimme kahvipöydässä treffit ja sovimme, että Eila soittaa minulle illalla. Odotin soittoa, mutta sitä ei kuulunut. Ei illalla, ei maanantaina eikä tiistaina. Keskiviikkona minulta loppui kärsivällisyys ja etsin Eilan numeron numerotiedustelusta. Soitin, ja hän heti arvasi, kuka oli langan toisessa päässä. Siitä se sitten lähti.”

2. Ikä on vain numero – rakastuminen tuntuu aina samalta

Eila: ”Jo ensi kohtaamisella huomasin, että Hemmi on viehättävä olento. Taisin rakastua heti.”

Hemmi: ”Vanhalla iällä rakkaus tuntuu yhä samalta kuin nuorena. Sellainen lasten hulluttelu on kyllä jäänyt pois. Tämä on tasaista ja totista rakkautta.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Älä yritä väkisin – todellinen rakkaus menee painollaan

Hemmi: ”Nuorisolle antaisin neuvoksi, että rakkaus on jokaisen itse koettava toimivaksi. Jos toista rakastaa, kaikki menee omalla painollaan. Väkisin ei kannata yrittää.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Älä pelkää – uskalla kuunnella sydämen ääntä

Hemmi: ”Sydäntä ja omantunnon ääntä pitää uskaltaa kuunnella.”

5. Näytä rakkautesi – pidä kiinni

Hemmi: ”Pidän Eilaa kädestä kiinni aina, kun kuljemme yhdessä. Sillä tavalla näytän, että rakastan, ja jos Eila yhtäkkiä horjahtaa, minä tuen.”

Eila: ”Joka päivä käymme kävelylenkillä yhdessä. Joskus minä väsyn kesken matkan, ja silloin saan istua rollaattorin kyydissä, kun Hemmi pukkaa minua.”

Hemmi: ”Teemme oikeastaan kaiken yhdessä. Keitämme jopa riisipuuroa niin, että toinen hämmentää puuroa ja toinen hedelmäsoppaa.”

6. Naurakaa yhdessä, se tekee hyvää

Hemmi: ”Yhteinen huumorimme on sellaista, että nauramme sille, mitä vastaan tulee, vaikka kadulla näkyvälle huvittavalle autolle. Naurunaiheet tulevat ja menevät. Samasta asiasta ei rillutella kymmentä virttä.”

7. Älä murehdi tulevaa – päivä kerrallaan

Hemmi: ”Siitä ei tule mitään, jos pelkää, että mitenköhän asiat ovat huomenna. Kukaan ei voi tietää, miten vapahtaja on asian laittanut, joten mennään päivä kerrallaan.­­”

Lue rakastuneen parin ihana tarina Kodin Kuvalehdestä 4/2018. Tilaajana pääset lukemaan sen myös alla olevasta linkistä. Kokeile kuukauden maksutonta näytetilausta!

Vierailija

Ihana tietää, että vanhempanakin voi rakastua. Minulla ei rakastumiseen ole ikinä liittynyt mitään halua perheen perustamiseen, joten sekään ei haittaa, että olisi liian vanha siihen.

  • ylös 29
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla