Kuvat
Saara Nordblom ja Getty images
”Bangkok on kaoottinen mutta hieno kaupunki. Tänne kannattaa varata aikaa useampi päivä ja käydä myös keskustan ulkopuolella”, Saara Nordblom neuvoo. Kuvassa buddhalainen temppeli Wat Arun.
”Bangkok on kaoottinen mutta hieno kaupunki. Tänne kannattaa varata aikaa useampi päivä ja käydä myös keskustan ulkopuolella”, Saara Nordblom neuvoo. Kuvassa buddhalainen temppeli Wat Arun.

KK:n juttusarjassa tavataan maailmalla asuvia suomalaisia. Saara Nordblom, 43, päätyi yllätyksekseen asumaan kuumaan aasialaiskaupunkiin, jossa on pöhinää melkein vuorokauden ympäri.

”Bangkok on älyttömän iso, asukkaita on noin 10 miljoonaa. Koskaan ei voi tietää, millaista liikenne tänään on.

Kerran olin pyytänyt tuttua lastenhoitajaksi ja ajattelin mennä käymään jalkahieronnassa kolmen kilometrin päässä. Matkaan meni autolla varmaan kaksi ja puoli tuntia. En vieläkään tiedä, mistä hirveä liikenne silloin johtui.

Samalla on ihanaa, että Bangkok on elinvoimainen paikka, joka ei ikinä pysähdy. Ystäväni vitsailee, että kaupunki on yöllä kiinni kolme minuuttia. Muulloin tapahtuu aina jotain.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Parhaat ruuat saa yleensä kojusta, johon on pisin jono.”

Täällä kapeat kadut risteytyvät ilman logiikkaa. Vuosikymmenen aikana olen onneksi oppinut suunnistamaan, ja nykyään myös puhelimen karttasovellus osaa neuvoa oikeaan paikkaan. Ostareita on joka puolella. Jokaisessa niissä on ravintoloita, kaupat ja elokuvateatteri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lempiasioitani Bangkokissa on lähteä illalla torille. Siellä ruokakojuista tulvii aina ihania tuoksuja. Koko perheemme suosikki on sitkeä riisi ja tietysti kookosmaitoon keitetyt curryt ja keitot. Jos jaksamme jonottaa, parhaat ruuat saa yleensä kojusta, johon on pisin jono.

Tuktuk-taksi on kaupungissa yleinen kulkuneuvo. ”Bangkok ei koskaan nuku. En ole bileihminen, mutta on ihanaa, kun on elämää”, Saara sanoo.

Olen alunperin kotoisin Oulusta, enkä koskaan kuvitellut, että voisin asua jossakin kuumassa Aasian maassa. Puolisoni oli kuitenkin elänyt lapsuutensa Thaimaassa vanhempiensa työn vuoksi, ja siten mekin päädyimme tänne. Hän on töissä kehitysyhteistyöjärjestössä ja minä kansainvälisen koulun musiikin opettajana.

Thaimaalaiset ovat hirveän lämpimiä ja ihania ihmisiä. Se näkyy esimerkiksi niin, että lahjoja annetaan paljon. Syvää ystävyyssuhdetta thaimaalaisen kanssa voi kuitenkin olla vaikea solmia. Muita kutsutaan omaan kotiin vain harvoin. Jos tapaamme ystäviemme kanssa, menemme ulos syömään.

Onneksi kolmen lapsemme harrastukset ja koulu ovat luonnollisia tapoja tutustua ihmisiin.

Joenrantaravintola Uncle Oohsta avautuvat upeat maisemat. Se sijaitsee Bang Krachaossa.

Bangkokissa peruslämpötila on ympäri vuoden reilut 30 astetta, ja se on oululaiselle aika paljon. Lempivuodenaikani on siksi viileä kausi syksyllä. Silloin 25 astetta tuntuu ihanan viileältä.

Kun viimeksi olimme joulun Suomessa, pimeys ja kylmyys tulivat yllätyksenä. Jos muuttaisimme joskus takaisin, pimeyteen ja hiljaisuuteen kestäisi varmasti tottua. Lisäksi kaipaisin todella paljon thaihierontaa. Sitä ilman en voisi elää.”

PS. KK:n juttusarjassa tavataan maailmalla asuvia suomalaisia. Haluaisitko kertoa oman tarinasi lehdessä? Lähetä sähköpostia osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com, laita otsikoksi ”Ulkosuomalainen”.

Uudessa Kodin Kuvalehdessä Saara paljastaa omat suosikkipaikkansa Bangkokissa perinteisten turistirysien ulkopuolelta. Lue koko juttu Kodin Kuvalehdestä 2/2023. Tilaajana voit lukea jutun myös täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

Saaran neljä vinkkiä matkailijalle

  1. ”Älä osoita asioita jaloilla. Paikalliset kokevat sen hyvin epäkohteliaana. Jos katumyyjä kauppaa tavaroitaan maassa, vinkkaa kädellä, mitä haluaisit ostaa.”
  2. ”Turistille helpoin kulkuväline on BTS-ilmajuna ja MRT-maanalainen. Taksitkin ovat käteviä ruuhka-aikojen ulkopuolella. Pahimmat ruuhkat ovat usein kello 7–8 ja kello 18–19 välillä.”
  3. ”Kuumin aika on keskipäivällä. Silloin kannattaa olla ilmastoidussa sisätilassa tai uima-altaan reunalla.”
  4. ”Muista hymyillä ja pysyä tyynenä, vaikka hermot olisivat mennä. Thaimaalaiset arvostavat sitä.”
Sisältö jatkuu mainoksen alla