KK:n sivuilla on aloittanut uusi ruoka-aiheinen blogi nimeltä Mama Gastro. Sen kirjoittaja on Maria Taiminen. 

1. Kuka olet ja mitä harrastat?

Olen Maria Taiminen, 37-vuotias helsinkiläinen kaksivuotiaan lapsen äiti. Olen syntynyt Venäjällä ja tulin Suomeen jo lapsena. Vapaa-ajalla joogaan ja lenkkeilen – ja laitan tietysti paljon ruokaa.

2. Mistä aiheista bloggaat?

Bloggaan kotiruuasta, siitä, mitä meillä arkisin syödään. Kaikki reseptit eivät tietenkään pääse blogiin saakka, vain parhaimmat. Ruuanlaitossani on jonkin verran vaikutteita Venäjän ja entisten Neuvostoliiton maiden keittiöistä. Ne maut kuuluvat lapsuuden muistoihini, ja blogi on hyvä syy kokeilla niitä annoksia. Lempiruokaani on kuitenkin thaimaalainen. Rakastan tulisia ruokia. Leivon myös jonkin verran, mutta enemmän kirjoitan ruuanlaitosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Syökö lapsesikin tulisia ruokia?

Ei, mutta hänestä on tullut blogini myötä aikamoinen kulinaristi. Hän on hirveän valikoiva ja tietää, mitä haluaa syödä ja mitä ei. Hänen lempiruokaansa ovat perinteiset korvapuustit.

4. Milloin aloitit bloggaamisen?

Vuosi sitten. Olin äitiyslomalla ja olin jo pitkään miettinyt blogin perustamista. Kuvittelin, etten ollut tarpeeksi hyvä kirjoittamaan ja valokuvaamaan. Sitten päätin vain aloittaa, ja viikon päästä blogi oli pystyssä. Bloggaaminen oli äitiyslomalla hyvä harrastus, kun ei tarvinnut edes lähteä kotoa sitä tehdäkseen. Nykyään bloggaaminen on hyvä tapa monipuolistaa kotiruokailua. Olen aina katsonut paljon ruokaohjelmia telkkarista ja etsinyt reseptejä, mutta kotona tein aina samaa. Blogin vuoksi arkiruokailuumme tuli vaihtelua.

5. Miksi bloggaat?

Bloggaamisesta on tullut minulle niin rakas harrastus, etten luovu siitä helpolla. Viime aikoina olen alkanut nauttia jopa valokuvauksesta, joka aiheutti minulle ennen paineita. Bloggaamisesta on tullut myös mukavan haasteellista: kaikki tutut annokset on jo nähty blogissa, ja nyt minun on kehitettävä itseäni ja lähdettävä mukavuusalueen ulkopuolelle.

6. Millainen ruuanlaittaja olet?

Kokeilen mielelläni eri maiden ruokia ja hyödynnän sesongin raaka-aineita. Yritän seurata myös ruokatrendejä, mutta en yleensä hurahda mihinkään erityisruokavalioon. Kerran viikossa meillä syödään Kaikki mitä löytyy jääkaapista -annos, jossa hyödynnän kaapin nurkkiin unohtuneet ruokajämät.

7. Mikä on ruokabravuurisi?

Olen hyvä tekemään Lähi-idän ruokia. Mieheni rakastaa etenkin mausteista lammaspataa, jossa sekoittuvat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maut. Toinen bravuurini on täyteläinen suklaakakku, joka ei jätä ketään kylmäksi.

8. Kenelle blogisi on suunnattu?

Blogistani löytyy kaikille kaikkea: erikoisempia ja haastavampia reseptejä, mutta myös tavallista kotiruokaa. Ihan aloittelijoille blogi ei ehkä kuitenkaan sovellu. Suosituimpia postauksiani ovat olleet sukuni reseptit, jotka ovat kotoisin entisen Neuvostoliiton alueilta, esimerkiksi chebureki- ja hachapuri-piirakat.

9. Mitä odotat tältä syksyltä?

Palasin juuri työelämään, mikä tuo varmasti haasteita arkeen ja kokkailuun. Toisaalta odotan sesonkituotteita, kuten kaaliruokia. On ihanaa palata pataruokiin, niistä meidän perheessämme tykätään paljon. 

Tutustu Mama Gastro -blogiin täällä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla