Maailmaa voi katsoa monesta vinkkelistä. Tangolla Ruut ja Aamos Järvinen.
Maailmaa voi katsoa monesta vinkkelistä. Tangolla Ruut ja Aamos Järvinen.

Juha Järvinen on koti-isä, joka kannustaa kuutta lastaan temppuilemaan. Katso, millaisia tempputaitureita heistä on tullut!

Järvisten koti Jurvassa on kuin Huvikumpu, paitsi hauskempi ja totta: Sisällä on lupa rullaluistella. Kirjahyllyissä saa kiipeillä. Lastenhuoneessa on puolapuut, rekkitanko, köysirata ja trapetsi, ja yhtenä talvena sisään raahattiin jättitrampoliini.

Isä Juha Järvisen, 35, päässä on silinterihattu. Hän näyttää sirkustirehtööriltä. Puuttuu vain, että vastaan kävelisi hevonen.

”On meillä kuusi lammasta. Tietenkin tuomme ne välillä sisälle”, Juha sanoo.

Kiipeilyhärveleiden lomasta pilkottaa kolmikerroksinen sänky, johon lapset kömpivät iltaisin nukkumaan. Juha on nikkaroinut sängyn, mutta antoi lastenkin käteen sahan ja kirveen. Ihan vain turvallisuussyistä. Jos nimittäin oppii sahaamaan, ei satuta itseään sahaan.

”Mitä enemmän lapsille antaa vapautta, sitä paremmin he sen kantavat. Lapset oppivat matkimalla, joten oikeastaan kasvattaminen on turhaa. Lapset kasvavat itsekseen”, Juha sanoo.

Kieltämiseen hän ei usko.

”Jos kieltäisin lapsiani temppuilemasta kotona, he temppuilisivat ilman lupaa jossain muualla. Lapsi löytää rajansa kokeilemalla. Meistä vanhemmistaan hän kopioi kaiken, hyvän ja pahan.”