Maailmaa voi katsoa monesta vinkkelistä. Tangolla Ruut ja Aamos Järvinen.
Maailmaa voi katsoa monesta vinkkelistä. Tangolla Ruut ja Aamos Järvinen.

Juha Järvinen on koti-isä, joka kannustaa kuutta lastaan temppuilemaan. Katso, millaisia tempputaitureita heistä on tullut!

Järvisten koti Jurvassa on kuin Huvikumpu, paitsi hauskempi ja totta: Sisällä on lupa rullaluistella. Kirjahyllyissä saa kiipeillä. Lastenhuoneessa on puolapuut, rekkitanko, köysirata ja trapetsi, ja yhtenä talvena sisään raahattiin jättitrampoliini.

Isä Juha Järvisen, 35, päässä on silinterihattu. Hän näyttää sirkustirehtööriltä. Puuttuu vain, että vastaan kävelisi hevonen.

”On meillä kuusi lammasta. Tietenkin tuomme ne välillä sisälle”, Juha sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiipeilyhärveleiden lomasta pilkottaa kolmikerroksinen sänky, johon lapset kömpivät iltaisin nukkumaan. Juha on nikkaroinut sängyn, mutta antoi lastenkin käteen sahan ja kirveen. Ihan vain turvallisuussyistä. Jos nimittäin oppii sahaamaan, ei satuta itseään sahaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Mitä enemmän lapsille antaa vapautta, sitä paremmin he sen kantavat. Lapset oppivat matkimalla, joten oikeastaan kasvattaminen on turhaa. Lapset kasvavat itsekseen”, Juha sanoo.

Kieltämiseen hän ei usko.

”Jos kieltäisin lapsiani temppuilemasta kotona, he temppuilisivat ilman lupaa jossain muualla. Lapsi löytää rajansa kokeilemalla. Meistä vanhemmistaan hän kopioi kaiken, hyvän ja pahan.”

Juuli

Luin koko jutun lehdestä ja piti tulla vielä tuo video katsomaan. Kyllähän tuota vähän hirvitti katella, kun ei oo tuollaseen tottunut, mutta uskon kyllä että noin sitä lapset oppii. Nykyään ylisuojellaan lasta. Muutenki juttua lukiessa tuli tosi hyvä mieli. Monta hyvää kasvatusperiaatetta poimin tulevaisuutta varten.:)

Juha

 

 

Kiitokset kommentoijille, kiva kuulla että artikkeli ilahdutti.

 

 

 

Trampoliiniä meillä kysellään sisälle joka syksy. Ja vaikka tilaa onkin, niin sekin joskus loppuu.

 

Ratkaisuksi keksin tuollaisen suorakaiteen muotoisen trampoliinin, josta jalkoja lyhentämällä sai vähän lisää hyppukorkeutta.

 

Piti tehdä laidat, jottei kukaan konttaa alle, eikä alle kerry leluvarastoa.

 

Laitan siis kuvan tännekin, jospa se inspiroisi jotakin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla