Juha Tapio ei olisi vielä aamulla uskonut, että ottaa joskus saliselfien.
Juha Tapio ei olisi vielä aamulla uskonut, että ottaa joskus saliselfien.

Oman arkisen elämänsä voi nähdä paremmin, kun sitä katsoo kameran läpi. Sen huomasi laulaja Juha Tapio - kokeile sinäkin!

Ensimmäinen ajatus tulee äkkiä: Ei arjessani ole mitään erityistä. Ei mitään kiinnostavaa kuvattavaa, ihan tavallisia asioita vain. Mutta juuri tavallisuus on valokuvissa usein harvinaisuus.

Kuinka monena vuonna teillä on kuvattu siistissä kodissa siististi puettuina joulua viettäviä sukulaisia? Tai siistissä kodissa siististi puettuina kakun kynttilöitä puhaltavia lapsia? Niin meilläkin: monena. Ja hyvä niin. Mutta.

Helposti käy, että jotakin historiastamme jää kokonaan tallentamatta. Niin kuin turhan tuttu näky haarukka toisessa ja kännykkä toisessa kädessä syövästä teinistä. Tai kuva eteisen kenkämerestä. Kuva aamupalalla olevasta perheestä ilman, että pöydän lehtikasat rajataan kuvasta ulos.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Arjen kuvaamisella on myös muu kuin muistoarvo. Ihan lähellä olevia asioita näkee usein paremmin, kun katsoo ympärilleen kuvaamisaikeissa. Tämän totesi myös laulaja Juha Tapio, joka kuvasi yhtä arkista päiväänsä Kodin Kuvalehden Olipa päivä -haastattelua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Huomasin päivän aikana paljon jokapäiväisiä asioita, joita en tule koskaan erikseen ajatelleeksi. Niiden näkeminen nyt tuntui tärkeältä. Hämmästyin, miten hyvältä.”

Varta vasten arkea kuvatessa voi käydä niin kuin Juha Tapiolle, joka yllätti itsensä ottamasta kuvia, joissa mikään tai kukaan ei ole erityisen siististi. Tai niin, että vasta kuvatessa huomaa, mitä olohuoneen ikkunan takana joka päivä on.

”Siinä se kirsikkapuu on aina, mutta vasta kuvatessa näin, miten kaunis se on.”

Juha Tapio kertoo yhdestä päivästään sanoin ja kuvin 30.10. ilmestyvässä Kodin Kuvalehdessä 21/2014.

Käy Instagramissa katsomassa, miltä näyttää Kodin Kuvalehden toimituksen arki

Sisältö jatkuu mainoksen alla