Oton mielestä televisiostudio ei ollut ihan niin hieno kuin olisi odottanut, mutta tuomarit Tomi Björck ja Henri Alén sitäkin mukavampia.
Oton mielestä televisiostudio ei ollut ihan niin hieno kuin olisi odottanut, mutta tuomarit Tomi Björck ja Henri Alén sitäkin mukavampia.

Kun Otto pääsi kurkistamaan lasten kokkivisan kulisseihin, hän huomasi, että Henri Alén on yllättävän tavis.

Otto Leskiseltä, 13, on viime aikoina vaadittu paljon. Ensin hän kokkasi Junior MasterChef -ohjelman kuvauksissa tuomarien pyytämiä herkkuja, ja nyt pitäisi vielä pitää suu kiinni.

Syyskuussa 2017 käynnistynyt lasten kokkikisa kuvattiin kesällä, mutta voittajaa ja käänteitä ei saa paljastaa ennen kuin tv-katsojat näkevät ne. Onko salaisuuden pitäminen ollut vaikeaa?

"Joo. Hyvin vaikeaa", Otto myöntää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vein äidille hiekkakakkuja ja sanoin, että bon appetit.

Puhutaan siis muusta. Milloin aloitit kokkaamisen?

"Kaksivuotiaana hiekkalaatikolla. Vein äidille kakkuja ja sanoin, että bon appetit."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuusivuotiaana Otto alkoi tehdä ruokaa itse. Nyt hän tekee mieluiten usean ruokalajin ateriakokonaisuuksia ja kokkaa satokauden herkuista.

Aikuisena hän aikoo perustaa lounasravintolan.

Henri Alén oli sellainen isähahmo.

Kun Junior MasterChefiin haettiin kilpailijoita, osallistumisesta oli helppo päättää. Kuvauksissa oli erilaista kuin Otto oli kuvitellut.

"En ollut tajunnut, että yhtä jaksoa saatetaan kuvata jopa kahdeksan tuntia. Studiokaan ei ollut aivan niin hieno kuin televisiossa näyttää."

Tuomarit sen sijaan olivat vielä parempia.

"He olivat mielettömän kivoja ja antoivat mahtavaa palautetta. Henkka (Henri Alén) oli esimerkiksi yllättävän tavis, sellainen isähahmo. Opin tuomareilta paljon ja etenkin nopeutta."

Pääsimme ravintolaan syömään kymmenen ruokalajin menun.

Opin lisäksi kuvauksista kertyi ystäviä.

"Kaikista meistä kilpailijoista tuli tosi mahtavia kavereita. Osan kanssa tapasimme viime viikonloppuna Tampereella. Yövyimme Inkan
luona ja kävimme ravintolassa syömässä kymmenen ruokalajin menun. Ravintolassa meiltä tultiin kysymään, että ollaanko me niitä Junior MasterChefin kilpailijoita. Se oli hauskaa."

Kuten arvata saattaa, koulun kotitaloustunnit ovat Otolle helppoja.

"Siellä on silti kivaa. Välillä saan olla apuopena."

Junior MasterChef Nelosella tiistaisin kello 20 ja Ruutu-palvelussa

Sisältö jatkuu mainoksen alla