Kirsi Heimosen virkkaamasta Nallesta on tullut Instagram-tähti.
Kirsi Heimosen virkkaamasta Nallesta on tullut Instagram-tähti.

Jyväskyläläinen Kirsi Heimonen virkkasi Nallen, jonka touhuja hän kuvaa Nallen puuhat -Instagram-tilille. Sillä on yli 5000 seuraajaa. ”Nuorena Nalle oli pahis, mutta on sittemmin rauhoittunut.”

”Virkkaamani nalle on minulla aina mukana käsilaukussa tai repussa. Aina voi tulla tilaisuus ottaa kuva. Harmittaisi kovasti, jos hyvä maisema tai valo jäisi käyttämättä.

Alun perin nalle oli kavereilleni tarkoitettu vitsi. Tein kuvasarjan, jossa nalle oli jääkaapissani muka syömässä kissanruokaa ja lähetin sen muutamalle ystävälleni. Heitä huvitti kovasti. 

Kun avasin Nallen puuhat -tilin kuvapalvelu Instagramiin kesällä 2015, en ollut koskaan käyttänyt Instaa. Ajattelin, että kuviani katselisivat tutut ihmiset. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yllätyin todella, kun Nallelle alkoi tulla ihan tuntemattomia seuraajia. Mitä ihmettä? Että ihmiset ulkomailtakin ovat innostuneita Nallesta ja tykkäävät siitä? Nyt sillä on yli 5000 seuraajaa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nallen kuvissa kaikki on aitoa ja oikean kokoista. Kuvaan kännykällä, ei minulla kameraa olekaan. Otan kuvan, kun näyttää hyvältä, enkä sen kummemmin suunnittele tai käsittele kuvia. Ehkä lisään valoisuutta. 

Minusta on kiva näprätä: neuloa pipoja, ommella reppuja, tehdä nakkimakkaroista oikeat pikkueväät Nallelle, askarrella kelkka, sukset tai pelastusliivit. Ne ovatkin tarpeen, sillä jos Nalle joutuisi veden varaan, se uppoaisi heti.

”Minulle tämä on henkireikä.”

Haluaisin, että kuvilla olisi vähän syvällisempikin merkitys. Siksi niissä on pienet tekstit. Nallella on yksinkertainen ajatusmaailma, vähän lapsenomainen. Semmoinen hassu tapa lähestyä asioita.

Minulle tämä on hyvä henkireikä. Kuvaan paljon ulkona, ja luonnossa liikkuminen rentouttaa ihan jokaisena vuodenaikana. Nallen kuvaaminen tuo ulkoiluun ylimääräistä hauskuutta. 

 

 

Nallen elämänkaarta en ole etukäteen suunnitellut. Tilanteet tulevat eteen ja muuttavat Nallea, jos ovat muuttaakseen. Nalle oli nuorena vähän pahis, kaappasi kissankin. En kuitenkaan usko, että Nalle olisi enää palaamassa pahoille teille, vaikka joku sellaista on joskus toivonutkin.”

Lue lisää leikkivistä aikuisista Kodin Kuvalehdestä 8/18, joka ilmestyy 5.4. Voit lukea jutun myös digilehdestä.

Vierailija

Kivoja kuvia! Erilaisia lelukuvaajia on todella paljon Instassa ja muutenkin netissä, kannattaa katsoa. Minimaailman elämää on hauska seurata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla