Seiskaluokkalainen naputteli päivän aikana kymmeniä viestejä, mutta ehti välitunnilla myös halata.

KUN AVASIN SILMÄNI, laitoin ensimmäisenä Snapchat-viestin parillekymmenelle kaverille. Toivotin hyvää huomenta ja kuvasin peittoa. En viitsinyt kuvata itseäni, kun olin vielä ihan takkutukkainen. Kello oli silloin 6.45. Väsytti.

AAMIAISEKSI SÖIN äidin tekemän ruisleivän. Sen päällä oli voita ja juustoa. Join kylmää vettä. Istuimme pöydässä melko hiljaisina. Totesimme, että ihanaa, kun on perjantai ja huomenna saa nukkua pitkään. Meillä ei olla aamuihmisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Koulun pihalla aamulla.
Koulun pihalla aamulla.

JÄNNITIN VÄHÄN, kun ensimmäisillä koulutunneilla oli piiritanssia pihalla. Olimme harjoitelleet askeleita muiden seiskaluokkalaisten kanssa, mutta nyt pelkäsin, saanko parikseni jonkun vieraan ysin. Onneksi sain tanssia tutun pojan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

HALASIN koulussa toista parhaista ystävistäni, Marieta. Toisen bestiksen, Patrician, kanssa etsimme ruokavälkällä rauhallisen juttelupaikan. Puhumme paljon telkkarisarjoista, Robasta ja Teen Wolfista. Omasta elokuvastani emme puhu. Vain Patricia ja Marie tiesivät sen kuvauksista. Kun muut kaverit näkivät elokuvan, kommentit olivat kuitenkin ihan mukavia. Se helpotti oloa. Pojat kyselivät, ajoinko leffassa ihan oikeasti autoa. En ajanut.

ILAHDUIN, kun musiikinopettaja päästi osan luokasta tuntia aikaisemmin koulusta. Olimme ihan sokissa, että oikeastiko. Lähdin Marien kanssa kiertelemään Lundin kauppakeskukseen. Kaikki menevät sinne aina koulun jälkeen.

"Muistelin kesää ja kaivoin esiin Michelle-serkun kanssa otetun hassuttelukuvan."
"Muistelin kesää ja kaivoin esiin Michelle-serkun kanssa otetun hassuttelukuvan."

PÄIVÄN HERKULLISIN MAKU oli juustohamppari, jonka söin Hesburgerissa. Valitsen aina sen. Toisaalta koulussa oli ruuaksi riisipuuroa ja sekin oli tosi hyvää.

SAIN VIESTIN serkultani Michelleltä: ”Ikävä sinua ja meidän yhteisiä kesiä!” Aloin muistella kesää. Ulkona oli harmaata.

EN OLISI MILLÄÄN JAKSANUT odottaa äitiä, joka ei heti päässyt hakemaan minua kotiin. Istuskelin puoli tuntia kauppakeskuksen penkillä, katselin ihmisiä ja lähetin viestejä. Jos olisi ollut rahaa jäljellä, olisin ostanut donitsin ja kaakaon.

Tortillantekohommissa. Tykkään myös mutakakkujen leipomisesta.
Tortillantekohommissa. Tykkään myös mutakakkujen leipomisesta.

AUTOIN äitiä kotona tortilloiden teossa. Bravuurini on guacamole. Perjantaisin meillä on usein tortilloja tai pizzoja ruuaksi.

SÄNGYSSÄ olin kymmeneltä. Laittelin taas viestejä kavereille Snapchatin kautta. Äidin mielestä roikun liikaa linjoilla. Itse ajattelen, että sopivasti. Lopulta kaivauduin tyynymereen ja aloin nukkua.

"Pablo odotti, kun menin nukkumaan."
"Pablo odotti, kun menin nukkumaan."

VIIMEISEKSI AJATTELIN, lähtisinkö huomenna äidin kanssa Helsinkiin vai jäisinkö kotiin. Helsingissä on aina kiva käydä moikkaamassa mummia ja vaaria Munkassa, mutta kotonakin on ihanaa olla.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2016.

13-vuotias seiskaluokkalainen asuu Linnea asuu Porvoossa äidin, isän, pikkuveljensä Elmerin ja pikkusiskonsa Emilien kanssa. Linnea näytteli pääosaa syksyllä ensi-iltansa saaneessa, kiitetyssä Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla